Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Proslava ob dnevu državnosti v Podčetrtku


 

Občina Podčetrtek, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šmarje pri Jelšah, Območno združenje slovenskih častnikov in Policijsko veteransko društvo Sever so v počastitev dneva državnosti in 26-letnice vojne za Slovenijo na trgu vasi Lipa v Termah Olimia pripravili tradicionalno prireditev, na kateri je bil osrednji govornik župan Občine Podčetrtek in predsednik TZS Peter Misja.

Dan državnosti je slovenski državni praznik, ki ga praznujemo 25. junija. Na ta dan, pred natančno 26 leti, je bila sprejeta deklaracija o neodvisnosti Slovenije in temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Svojo domovino smo tega dne umestili v meje svoje nove države Slovenije, temu pomembnemu dogodku pa vsakoletno v Podčetrtku posvetijo prireditev, ki poteka na trgu vasi Lipa v Termah Olimia.

dan_drzavnosti_1-2

dan_drzavnosti_4

Po uvodnem nastopu deškega pevskega zbora OŠ Podčetrtek, otrok vrtca Pristava ter odpeti pesmi s strani vojnega veterana Branka Gradišnika, je sledil nagovor osrednjega govornika župana Občine Podčetrtek Petra Misja, ki se je v svojem govoru dotaknil pomembnosti dogodkov, ki so se dogajali pred šestindvajsetimi leti, kajti zelo pomembno je, da smo sprejeli edinstveno življenjsko priložnost in stopili na svojo pot, skozi katero smo postali prepoznavni, sprejeti in skozi katero smo pozitivno zrli v prihodnost. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so se v tistem času borili za samostojno Slovenijo.

Žal pa se je Misja skozi svoj govor dotaknil tudi sedanje situacije, kjer je vse več pohlepa, populizma, egoizma in čudne politike, ki nas vodi v napačne odločitve. Ob izraženi zaskrbljenosti nad aktualno politiko je svoj govor zaključil s pozivom vsem politikom, akterjem države in zbranim, da je skrajni čas, da začno vsi ciljati na isti gol in si ob tem seči v roke ter se potruditi za boljšo prihodnost našega naroda.

Ob povezovanju programa mag. Darka Pepevnika so se po govoru z recitali predstavili še učenci OŠ Podčetrtek, devetošolci so med zbrane ponesli delček programa njihove valete, program pa zaključili z domovinsko pesmijo “Za Slovenijo živim” v izvedbi Barbare Gubenšek.

dan_drzavnosti_8

K. C.