Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zdaj je jasno: ne glede na razplet finala bo v ABA ligi igrala Olimpija in ne Rogaška!


Košarkarje Rogaške danes zvečer ob 18h v Tivoliju čaka izjemno pomembna 4. tekma finala lige Nova KBM, zmaga na kateri bi jih v celoti vrnila v igro za naslov državnega prvaka v košarki, poraz pa bi serijo zaključil v prid Olimpiji s 3:1.

A že pred razpletom državnega prvenstva je jasno, da Slatinčani ABA lige ne bodo videli drugje kot na televiziji.

Na skupščini ABA lige v Zagrebu so namreč sklenili, da pri vključevanju ekip v to tekmovanje ne bodo upoštevali vrstnih redov prvenstev, ampak bodo v tem tekmovanju nastopali ekipe, ki jih bodo vanj povabili sami.

V ABA ligi bo tako naslednje leto igralo le 12 ekip in le ena slovenska – Union Olimpija. Četudi bi jih Slatinčani v finalu državnega prvenstva premagali in imeli namen igrati v tem tekmovanju. 

Slednje je mogoče, ker je ABA povsem zasebna liga in je matične košarkarske zveze ne priznavajo, zato si lahko tudi sama kroji pravila, kdo bo v njej nastopal.

Po novem bodo v Ligi ABA nastopali štirje srbski klubi, trije s Hrvaške, dva iz Črne gore, po eden pa iz Makedonije, BiH in Slovenije, poročajo na kzs.si, kjer so ob tem nemočni.

Privatizacija  in zapiranje lig v slogu ameriških tekmovanj je še ena posledica dolgoletnega spora med FIBA in zasebnimi ligami, ki v pogojih, ki jih vse bolj narekujeta komercializacija in poslovni motivi, niso našli skupnega jezika.

Žrtev pa je seveda športna igra sama, tekmovalnost, zmaga, navijaško srce in pripadnost pa ne odtehtajo komercialnega dometa, ki je edino gonilo organizatorjev zasebnih mednarodnih lig.

Spremljajte finalno serijo državnega prvenstva v košarki na Kozjansko.info, tudi danes zvečer.

dan-77-polsi-klik