Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Regijsko srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov v Rogaški Slatini 2017 (foto, video)


Minulo sredo se je v Kulturnem domu Rogaška Slatina v organizaciji OI JSKD Rogaška Slatina odvilo regijsko tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov Od Celja do Koroške, v okviru katerega se je predstavilo deset otroških in pet mladinskih pevskih zborov. 

Celotno srečanje, ki ga je strokovno spremljala 3-članska žirija (Danica Pirečnik, Janja Dragan Gombač in Maja Cilenšek), se je odvilo v treh delih in sicer so ob 12. uri nastopili OPZ OŠ Gustava Šiliha Velenje, OPZ Sončki OŠ Antona Aškerca, Rimske Toplice, Otroški pevski zbor Dobje, Otroški pevski zbor OŠ Dramlje in Otroški pevski zbor OŠ Planina pri Sevnici. 

Dve uri kasneje pa so na oder stopili Otroški pevski zbor OŠ Mozirje, Otroški pevski zbor OŠ Šempeter v Savinjski dolini, Otroški pevski zbor OŠ Rogatec, OPZ OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki in Otroški pevski zbor OŠ Radlje ob Dravi. 

od_celja_do_koroske_2

Tretji koncert, ki se je pričel ob 16:30, pa je odprl Mladinski pevski zbor Druge osnovne šole Slovenj Gradec, nato pa so nastopili še MPZ OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj, MPZ OŠ Šmarje pri Jelšah, MPZ”Trubadurji” OŠ Primoža Trubarja Laško in Mladinski pevski zbor Glasbene šole Rogaška Slatina.

Zbori so se predstavili s po tremi ali štirimi pesmimi (ljudskimi, znanih slovenskih pesnikov, pa tudi tujimi) prikazali so odlično pripravljenost in obiskovalci, ki sicer niso zasedli vseh stolov v dvorani, so bili deležni kvalitetnega petja otroških, posebej pa mladinskih zborov. Prireditev je povezovala Katja Žolgar. Po koncu koncertov je sledila podelitev priznanj JSKD.

Vabljeni, da prisluhnete insertom s koncerta mladinskih pevskih zborov in ogledu galerije fotografij.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”670″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]eH

sola-voznje-polsi-klik