Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kje po Kozjansko-Obsoteljskem so se potepali predsednik vlade in ministri in kaj so nam povedali (foto, video)


Obisk vladne ekipe naših krajev, ki so del savinjske statistične regije, se je danes pričel z jutranjim delovnim posvetom v Rogaški Slatini. Po posvetu so premier Miro Cerar in njegovi ministri nadaljevali z obiski lokalnih in regijskih ustanov, kjer so s predstavniki regije govorili o razvoju gospodarstva in infrastrukture ter številnih drugih razvojnih projektih.

Premier Miro Cerar: regija je zelo turistično razvita

Po vladnem posvetu je pred kamere stopil premier Miro Cerar in med drugim povedal, da je pomembno, da se bo Vlada trudila prisluhniti lokalnim deležnikom, predvsem kar se tiče odprave administrativnih ovir. Poleg gospodarske in kulturne razvitosti regije z veseljem ugotavlja, da je tudi turistično zelo razvita.  

Posebno pozornost pa so na posvetu namenili okoljski problematiki, ki je pereče posebej v okolici Celja. Govorili so tudi o protipoplavnih ukrepih, posebej na porečju Savinje, o infrastrukturi in o gradnji tretje razvojne osi, ki se je le premaknila z mrtve točke. Že letos bodo začeli s prvimi pripravljalnimi deli na območju med avtocesto in Velenjem, prihodnje leto načrtujejo začetek gradnje prvih odsekov:

 

Cerar je nato obiskal še zreški Unior in učni izdelovalni laboratorij Šolskega centra Slovenske Konjice, kjer je kosil ob pogovoru z mladimi. Obiskal je še žalski Tehnos in nazarsko podjetje BSH hišni aparati.

Minister Koprivnikar obiskal tudi Šmarje pri Jelšah

Minister Koprivnikar si je ogledal prostore, kjer bo kmalu šmarski upravni center.
Minister Koprivnikar si je ogledal prostore, kjer bo kmalu šmarski upravni center.

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar si je po jutranjem posvetu ogledal gradbišče upravnega centra v Šmarju pri Jelšah.

Tam se je srečal z načelnikom Upravne enote Vincencijem Habjanom, s katerim sta se sprehodila po prostorih nad sodiščem, kjer pravkar izvajajo notranja dela in obnovo prostorov, v katerih naj bi že kmalu dobila prostore šmarski upravni center.

Ogledala sta si tudi kontejnerje, v katerih že šest let zaradi znanih dejstev deluje UE Šmarje pri Jelšah. Po obisku nam je zaupal dognanja in prve vtise:

 

Minister se je kasneje v Slovenskih Konjicah sestal z župani in v Celju z načelniki upravnih enot.

Minister Gašperšič na Šmarskem, v Šentjurju in Trličnem

Med kratkim delovnim srečanjem na Halarjevem bregu in Završah pa se je minister za infrastrukturo Peter Gašperčič strinjal z županom občine Šmarje pri Jelšah Stanislavom Šketom, da je bilo v šmarski občini na cestni infrastrukturi precej postorjenega, načrtov pa še ne zmanjka.

Kasneje je v Šentjurju podpisal sporazum za izgradnjo obvoznice Dramlje-Šentjur in o tem povedal:

 

vlada_savinjska_drugi_dan__3Popoldne pa se je minister odpravil v občino Rogatec, kjer je slovesno odprl novo povezovalno cesto v Trličnem, o čemer je župan Martin Mikolič povedal, da je pridobitev v dolžini 600 metrov velikega pomena, saj so ob tem zaprli dva nezavarovana železniška prehoda.

Ko je bila proga v letu 2014 ponovno vzpostavljena, se je pojavilo vprašanje varnosti v prometu. In z izgradnjo te ceste so največ pridobili na področju varnosti.

Pridobitve se je veselil tudi minister Gašperšič, ki je po odprtju ceste povedal:

 

Vladna ekipa je dvodnevni obisk zaključila z regionalnim razvojnim dialogom za savinjsko regijo na Celjskem sejmu, kamor so bili povabljeni predstavniki gospodarskega, političnega in javnega življenja regije. Tam so govorili o razvoju gospodarstva in infrastrukture ter razvojnih projektih.

Sodelujte v naši anketi o zadovoljstvu z vlado Mira Cerarja:

 [yop_poll id=”16″]

Vabljeni k ogledu fotografij:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”664″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]eH

ortenija-polsi-klik