Vladni obisk v savinjski regiji: prvi dan zaključili s košarkarsko tekmo, ki so jo dobili župani (foto, video)

9. 5. 2017 23:36

Sinoči se je v Športni dvorani Hruševec v Šentjurju v okviru vladnega obiska v savinjski regiji odvila prijateljska košarkarska tekma med ekipo Vlade ter ekipo županov in gospodarstvenikov savinjske regije. Po številnih sestankih premierja in vlade so uvodni dan končali nekoliko bolj sproščeno, v športnem duhu, tekmo je z rezultatom 65 : 62 dobila ekipa županov in gospodarstvenikov. 

Namen obiska Vlade, ki obiskuje različne slovenske regije, je, da se s prve roke seznani z razvojem, izzivi in težavami v posameznih regijah in krajih. Ministri in njihovi sodelavci so se in se še bodo tudi v savinjski regiji srečali z župani, gospodarstveniki, policisti, obiskali pa bodo tudi šole, bolnišnice, zdravstvene domove, kmetije, kulturne ustanove in turistične znamenitosti. 

kosarka_vlada_zupani_sentjur_2

Predsednik Vlade Republike Slovenije Miro Cerar je danes obisk začel v celjskem judo klubu, nadaljeval v Pivovarni Laško in podjetju Tajfun na Planini pri Sevnici. Obiskal je tudi celjski regijski center za obveščanje.

Zvečer pa je skupaj z ekipo vlade (poleg predsednika Cerarja so jo sestavljali minister Zdravko Počivalšek, državni sekretar MDDSZ Peter Pogačar, minister Jure Leben, Borut Suvorov iz Urada za kohezijsko politiko, Stane Baluh, direktor Urada za narodnosti, poslanca SMC Brane Zorman in Kamal Izidor Shaker, Andrej KrčekIgor Pučko, Dušan Hauptman ter posebna gosta ekipe Rašo Nesterović in Marko Milič) odigral prijateljsko tekmo proti ekipi županov in gospodarstvenikov.

Za slednje so nastopali župan občine Štore Miran Jurkošek, župan občine Podčetrtek Peter Misja, župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič, pobudnik dogodka županu občine Šentjur Marko Diaci, Hugo Bosio (Bosio d.o.o.), Miran Šrot (Emo orodjarna d.o.o.), Marko Cvetko (Cinkarna d.d.), Miha Zagoričnik (Soboslikarstvo in druge storitve), Boštjan Gorjup (BHS hišni aparati d.o.o.), Emil Martinšek (Ramax Engineering d.o.o.) ter posebna gosta Jurica Golemac in Robi Ribežl).

Košarkarska tekma je minila v prijateljskem, ferplej duhu, o čemer sta se strinjala tudi predsednik Vlade Miro Cerar ter župan občine Šentjur Marko Diaci, ki smo ju po tekmi povabili pred kamero, kjer sta nam zaupala občutke po tekmi:

 

Izjava župana občine Šentjur po tekmi:

 

Nič kaj navdušena nad dejstvom, da vlada v njeni domači občini mirno igra košarko, medtem ko Italijani uvajajo nadzor na naši zahodni meji, pa ni bila poslanka SDS Jelka Godec:

VLADNIM MINISTROM SE BOSTE JUTRI NA KOZJANSKO-OBSOTELJSKEM TEŽKO IZOGNILI

Glavni del regijskega obiska je rezerviran za drugi dan obiska, danes (sreda), ko se bodo zjutraj najprej zbrali na delovnem posvetu v Rogaški Slatini. V nadaljevanju se bo Cerar mudil v Zrečah in Slovenskih Konjicah, kosil pa bo z mladimi v Petrovčah. Popoldne bo obiskal še Nazarje, obisk pa bo zaključil z regionalnim razvojnim dialogom v Celju.

kosarka_vlada_zupani_sentjur_3

Seveda pa bo pester dan tudi za vladno ekipo, ki se bo po jutranjem delovnem posvetu v Rogaški Slatini razkropila po krajih savinjske regije. Minister Koprivnikar bo obiskal Šmarje pri Jelšah, minister Počivalšek bo v Rogaški Slatini,  dr. Robert Kokalj, generalni direktor za gospodarsko in javno diplomacijo, bo obiskal Cetis, minister Klemenčič bo v Celju, ministrica Milojka Kolar Celarc bo v Šentjurju in Celju, minister Gašperšič se bo mudil v Šmarju, na Planini pri Sevnici, v Žalcu, Šentjurju in Rogatcu, minister Peršak bo v Rogatcu, Špitaliču, Velenju in Celju, ministrica Majcnova bo v Zrečah in Šentjurju, minister Žmavc pa v Podčetrtku. Aktivni bodo tudi številni državni sekretarji.

Podrobnejši program si lahko ogledate tukaj (klik!).

Vabljeni k ogledu fotografij s prijateljske tekme.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”662″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]eH

smarski-bregi-polsi

 

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X