Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V šmarskem domu upokojencev obeležili 40. obletnico delovanja (foto)


Včeraj se je v Centru aktivnosti v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah odvila slavnostna akademija ob 40-letnici delovanja doma. Poleg županov sosednjih občin so se dogodka udeležili nekdanja direktorica Majda Koren, zdravnik dr. Janez Čakš, šmarski župnik Tadej Linasi ter nekateri poslovni partnerji.

Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah je dom za starejše, ki je prepoznan v širšem prostoru. Prepoznam kot lepo urejen, domač, s prijaznimi zaposlenimi, predvsem pa se širi dober glas zaradi kakovosti oskrbe in strokovnega pristopa. V njem biva nekaj čez 200 starostnikov, seveda je podobna tudi čakalna lista.

Slovesnost ob 40-letnici je zaznamoval tudi bogat kulturni program, ki sta ga med drugim oblikovali znani slovenski estradnici Nuša Derenda in Tanja Ribič. Zbrane pa so nagovorili aktualna in nekdanja direktorica doma, župan občine Šmarje pri Jelšah Stanislav Šket, sekretar Skupnosti socialnih zavodov Slovenije Jaka Bizjak, stanovalka doma Slavica Mazej, predstavnica svojcev Marjana Kovačič ter predstavnica zaposlenih Ivanka Jecl.

dom_upokojencev_smarje_2

V 40 letih v ospredju še vedno odnos do stanovalcev in svojcev

Konec lanskega leta je minilo 4 desetletja, od kar je vrata odprl Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah. Zgodovino, začetne probleme, s katerimi so se srečevali takrat, ter pot doma do danes je uvodoma orisala Gordana Drimel, ki je vajeti doma iz rok dotedanje direktorice Majde Koren prevzela konec lanskega leta:“Dom in njegovo poslanstvo sta se skozi čas spreminjala. Vedno bolj je bilo jasno, da ne želimo biti povprečni, da želimo našim uporabnikom, svojcem, zaposlenim in vsem, ki se z domom povezujejo, dati nekaj več. Da želimo biti dom, prepoznan po domačnosti, po kakovostni oskrbi in prijaznih ljudeh. Želeli smo postati dober delodajalec in dober poslovni partner. Ob 40-letnici delovanja našega doma lahko rečem, da nam je to uspelo in na tej točki smo. Trud preteklih let je poplačan. Prepoznan je tako v izgledu hiše kot v programih, ki jih izvajamo, strokovnem delu, medsebojnih odnosih, nenazadnje pa tudi v priznanjih, ki jih prejemamo za svoje delo.”

Ob tem je izpostavila, da gredo zahvale za vse, kar je naštela, nekdanjemu vodstvu in zaposlenim, predvsem predhodnicama Zinki Šramel in Majdi Koren, ki sta po besedah Drimlove domu dali temelje, obod in streho. Zahvalila se je stanovalcem, svojcem, zaposlenim, zdravnikom in vsem, ki na kakršenkoli način pomagajo k dobrim odnosom, delu, kvalitetnemu izvajanju programov in dobremu počutju stanovalcev. 

Zbrane pa je nagovoril tudi Jaka Bizjak, sekretar Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, ki je izpostavil vlogo in dosežke doma na državni ravni, ki so zavidljivi. Ne smemo pozabiti, da se šmarski dom upokojencev ponaša z nazivom Najtoplejši dom starejših.

dom_upokojencev_smarje_3

Župan Stanislav Šket pa je izpostavil, da je ponosen na dom, saj je imel priložnost marsikaj doživljati v teh štirih desetletjih: “Dom sem imel priložnost spoznavati kot učitelj, ravnatelj, kot svojec mojih najdražjih, ki so bili tukaj. Velikokrat sem stopal v ta dom in zagotovim lahko, da je lahko zgled marsikomu, tako po stanovalcih kot po zaposlenih.” Ob koncu nagovora je čestital ob jubileju in ob tej priložnosti v imenu Občine Šmarje pri Jelšah podaril grafiko kalvarije svetega Roka, ki jo je ustvaril domačin, akademski slikar Janko Orač.

Bogat glasbeno-kulturni program navdušil prisotne

Ob tej priložnosti pa so v domu pripravili bogat glasbeno-kulturni program, v katerem so nastopili člani skupine Šani Šeni, Nuša Derenda, Pevski zbor stanovalcev Doma upokojencev Šmarje, odlična mlada solo pevka Aleška Voh, citrarka Andreja Grosek, kot posebna gostja pa je nastopila še Tanja Ribič, ki sicer v dom redno prihaja na obisk k svojcu.

dom_upokojencev_smarje_4

Po končanem programu je sledilo druženje ob kosilu, ob tej priložnosti pa tudi predstavitev jubilejnega zbornika.

Vabljeni k ogledu fotografij, posnetih dogodku.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”676″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] eH