Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini kmalu začetek energetske sanacije občinske stavbe in kulturnega centra (video)


Včeraj je bila v prostorih Občine Rogaška Slatina med Občino in izvajalcem del sklenjena pogodba za izvedbo projekta “Energetska sanacija občinske stavbe in kulturnega centra”. Vrednost projekta je ocenjena na 800.000 evrov, od tega je Občina uspela pridobiti 240.000 evrov iz Kohezijskega sklada EU in državnega proračuna.

Z deli bodo pričeli že v prihodnjem mesecu

Pogodbo sta včeraj podpisala župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič in direktor na javnem razpisu izbrane družbe Makro 5 Igorjem Hvastjo. Ob tej priložnosti je Kidrič podrobneje predstavil ključne informacije o projektu, katerega dela se bodo pričela že prihodnji mesec, ko bodo pričeli s sanacijo občinske stavbe, z deli na kulturnem centru pa bodo pričeli v prvi polovici prihodnjega leta.

Pogodbi sta podpisala župan občine, Mag. Branko Kidrič, in g. Igor Hvastja, direktor na javnem razpisu izbrane družbe Makro 5 gradnje.
Pogodbi sta podpisala župan občine, Mag. Branko Kidrič, in g. Igor Hvastja, direktor na javnem razpisu izbrane družbe Makro 5 gradnje.

Kaj vse bodo dela obsegala

Dela na 102 leti stari občinski stavbi, ki ima status nepremične kulturne dediščine, bodo obsegala izvedbo toplotne izolacije hladnega podstrešja, zamenjavo dotrajanega stavbnega pohištva, vgradnjo toplotne črpalke in zamenjavo plinskega kotla. Zavoljo statusa stavbe ni mogoče izvesti toplotne fasade, predviden je oplesk obstoječe.

V kulturnem centru, ki je v zadnjih letih bil deležen številnih investicijskih vlaganj, pa bodo v okviru projekta zamenjali stavbno pohištvo, izvedena bo toplotna izolacijska fasada in vgrajena toplotna črpalka.

Projekt pa vključuje ureditev prve javne polnilne postaje za električne avtomobile na parkirišču pri kulturnem centru, ki bo omogočala hitro polnjenje dveh avtomobilom hkrati. 

Zaključek vseh del je predviden do praznika Občine Rogaška Slatina v letu 2018.

 

eH

sola-voznje-polsi-klik