Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tek po šmarskih bregih 2017 (foto)


Včeraj se je v Šmarju pri Jelšah v organizaciji Športnega društva Šmarje pri Jelšah že v drugi izvedbi odvil Tek po šmarskih bregih, ki se ga je udeležilo skupno 146 tekačev in tekačic. Otroci so se pomerili na treh razdaljah in sicer na 200, 500 in 1000 metrskih, starejši otroci in odrasli pa na 10-kilometrski razdalji, po razgibanem terenu šmarskih gričev. 

Na treh razdaljah teklo skupno 47 otrok

Kmalu po 9. uri zjutraj so s tekmovanji pričeli najmlajši, 18 predšolskih otrok se je se pomerili na razdalji 200 metrov. S progo sta najhitreje opravila Jaka Čebokelj med fanti in Ajda Marzidovšek med dekleti.

V teku na 500 metrov se je pomerilo 19 otrok od 1. do 4. razreda. Med fanti je progo najhitreje pretekel Martin Planinšek, med dekleti pa Lara Marzidovšek.

tek_po_smarskih_bregih_2

Na kilometrski razdalji pa se je pomerilo skupno 10 otrok od 5. do 9. razreda. Med fanti je s progo najhitreje opravil Marcel Potočnik, med dekleti pa Sanja Marzidovšek.

Najmlajši udeleženci so na cilju prejeli spominske medalje, šolski kuharji in kuharice so pripravili topli obrok za vse udeležence teka. Poskrbljeno je bilo za nekaj sponzorskih nagrad, med drugim so podelili dve brezplačni udeležbi na otroške poletne tabore, ki se bodo poleti odvili v Kozjem. 

Vse rezultate prvih treh razdalj si lahko ogledate na tej povezavi (klik!). 

10-kilometrsko razdaljo preteklo 99 tekačic in tekačev

Na najdaljšo traso se je po startnem strelu župana Stanislava Šketa podalo 99 tekačic in tekačev. Med 71 tekači je s progo najhitreje opravil Blaž Vrečko in sicer s časom 00:41:38,5. Med 28 tekačicami pa je najhitreje tekla Karolina Ivič, s progo je opravila v času 0:51:28,7. 

Drugi Tek po šmarskih bregih se je uradno končal, ko je na cilj prispela še zadnja tekmovalka, najstarejša udeleženka teka in sicer 83-letna Kazimira Lužnik, ki si je prislužila ogromen aplavz in posebno pohvalo.

tek_po_smarskih_bregih_3

Rezultate 10-kilometrske razdalje si lahko ogledate tukaj (klik!).

Medalje so organizatorji podelili v osmih kategorijah. Rezultate 10-kilometrske razdalje po kategorijah si lahko ogledate tukaj (klik!).

Dogodek je tudi letos spremljal zabaven program, za vzdušje, smeh in dobro počutje je poskrbel stand-up komik Aleš Novak. Zbrane je nagovoril in ob tem pohvalil dobro delo organizatorjev, na čelu katerih je letos Dejan Hribernik, župan Stanislav Šket. Teka se je udeležil podžupan Davor Vrečko, dogodek je obiskal tudi šmarski ravnatelj Mitja Šket.

Sodelujoči so se lahko pod vodstvom Petre Čebokelj razgibali pred samo preizkušnjo. 

Vabljeni k ogledu fotografij, posnetih na dogodku.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”666″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]