Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski nogometaši vodili, zaostali in po preobratu z golom Čakša ugnali mariborske


V tekmi sklepnega kola tretjeligaškega tekmovanja v vzhodni skupini so šmarski nogometaši gostili vodilno ekipo lige, ki si je skupaj z Rogaško priigrala napredovanje v drugo ligo, ki se bo v prihodnji sezoni iz 10 razširila na 16 ekip.

Šmarski nogometni podmladek
Šmarski nogometni podmladek

Na nekoliko bolj napolnjenih tribunah kot običajno, ki so pozdravile tudi člane klubskih mladih selekcij, je občinstvo tokrat, tudi ob prisotnosti Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah, videlo rezultatsko razburljivo tekmo in zmago domačih fantov. 

Domači so preko najboljšega strelca Tihomira Šoštariča povedli, a so vijoličasti v prvem polčasu uspeli izenačiti, v 50. minuti pa so iz 11-metrovke povedli. Z bele točke je za izenačenje na 2:2 poskrbel Jure Drofenik. Odločilni zadetek je v drugem polčasu dosegel Gregor Čakš, ki je v igro vstopil le štiri minute prej. To je bil njegov tretji gol v sezoni.

Gostje so s tem doživeli šele drugi poraz v sezoni, njihova postava pa je v povprečju štela 22 let. 

Šmarje pri Jelšah : Maribor B 3 : 2 (1 : 1)

1 : 0 – Tihomir Šoštarić 21.’
2 : 2 – Jure Drofenik 63.’ (11 m)
3 : 2 – Gregor Čakš 67.’

Mladim je zaploskal tudi kapetan David Firšt
Mladim je zaploskal tudi kapetan David Firšt

Na zadnji tekmi so za domače igrali: Jure Drofenik, kapetan David Firšt, Dejan Gaberšek, vratar Filip Lojen, Uroš Mikše, Muhamed Mirvić, David Romih, Radovan Šoštarić, Tihomir Šoštarić, Žan Zupanc Terglav in Jure Zagajšek. V drugem polčasu so vstopili še: Gregor Čakš, Gregor Gradecki in Matic Korošec. Igralnih minut nista dočakala Vasja Jurišič in Anže Gajšek.  

Šmarčani so v 26 tekmah dosegli 11 zmag in pet neodločenih izidov, s čimer so se uvrstili v zgornjo polovico lestvice. Tihomir Šoštarić je kot najboljši strelec dosegel 10 golov, kapetan David Firšt pa dva manj. 

*foto: Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah

polovicka_celje_klik