Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski vrtec v pol stoletja od 22 k preko 750 varovancem


Septembra 1966 je v Šentjurju zaživel prvi oddelek otroškega varstva, in sicer je bilo v bivši Šešerkovi hiši sredi trga varstvo najprej organizirano za 22 otrok. Danes jih je po celotni občini v 11 enotah in 41 oddelkih vključenih 754.

Prejšnji konec tedna je Vrtec Šentjur tudi uradno zaznamoval pol stoletja delovanja, prireditev pa so naslovili s:Svet, v katerem želim živeti …”V celotno prireditev so želeli zajeti vse enote Vrtca Šentjur in jih med seboj povezati, kar je omogočila projekcija, ki so jo predvajali tudi na stavbo Ipavčevega kulturnega centra.

Pomočnica ravnateljice, Vesna Tofant, je o prireditvi zapisala naslednje: “Doživeli smo celostno izvedbo programa, katerega so vodili otroci sami ob podpori odraslega. Točke otrok so izhajale iz njih in so bile tako primerne njihovim sposobnostim. Plesali in gibali so se, kolikor sami zmorejo, brez nepotrebnega vodenja, usmerjanja in poseganja odraslih. Ponosni smo na to, da je bila vsa spremljevalna glasba interpretirana v živo s strani strokovnih delavk, dveh zunanjih umetnic in otrok.

Na ta dogodek smo se pripravljali skozi celo šolsko leto. Od koledarja, ki je nastal v decembru, preko publikacije, do same prireditve. Veliko težavo in oviro nam je predstavljalo število obiskovalcev, ki smo jih pričakovali, saj nismo mogli zagotoviti vsem ogled v veliki dvorani IKC. Tukaj so nam priskočili na pomoč Občina Šentjur, sponzorji in Šolski center Celje  – Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije. Vsi skupaj so nam omogočili direkten prenos odrskega dogajanja na velik zaslon pred zgradbo IKC.

Še vedno smo pod vtisom petkovega dogodka in naj povzamem z besedami Ane Vovk Pezdir, ki je po prireditvi dejala: »Človek si samo želi, da bi ti otroci ustvarili svet, v katerim bi bilo lepo njim – in tudi nam.«

Oglejte si tudi fotoutrinke s prireditve (klik!)

Posebna slavja so ob okrogli obletnici pripravili tudi po posameznih vrtčevskih enotah, kar so prav tako ovekovečili s fotoaparatom (klik!)

dan-77-polsi-klik