Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani po pomoč v Podčetrtek


Po zaslugi košarkarskega podzemlja, ki širi informacije kot nekoč branjevke na tržnici, je informacija, da bo donedavni trener košarkarjev Term Olimia iz Podčetrtka, Andrej Žakelj, kariero nadaljeval v bližnjem Šentjurju, zaokrožila že sredi maja. 

Včeraj so pri šentjurskem ligašu, ki od sezone 2012/13 nosi tekmovalno ime Tajfun, sicer pa v prvi ligi neprekinjeno sodeluje od sezone 2000/01, predstavili novega trenerja, kakor tudi športnega direktorja. 

Z leve: trener mlajših selekcij Boštjan Kočar, sodelavec za odnose z javnostmi Bogdan Rahten, glavni trener Andrej Žakelj in športni direktor Dejan Fideršek.
Z leve: trener mlajših selekcij Boštjan Kočar, sodelavec za odnose z javnostmi Bogdan Rahten, glavni trener Andrej Žakelj in športni direktor Dejan Fideršek.

Notranjcu ustreza kozjanska klima

Novi vodja stroke je tudi dejansko postal Žakelj, ki bo nadaljeval s služenjem kruha na Kozjanskem. S klubom, ki je pred dvema letoma osvojil naslov državnih prvakov je sklenil dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto.

Ob tem je dejal: “Vesel sem, da sem dobil priložnost pri klubu, ki se lahko pohvali s trofejo državnih in superpokalnih prvakov. Že nekaj časa sem tu na Kozjanskem, kjer se dobro počutim in ne vem zakaj se to ne bi nadaljevalo. Dogovorili smo se za malo daljše sodelovanje, da ne gledamo samo iz danes na jutri, ampak na malo daljši rok. Moj cilj je, da vključim čim več domačih igralcev iz tega okolja in da sodelujemo s čim več slovenskimi igralci.”

Iz nogometa v košarko

Aktualno kadrovsko situacijo je pojasnil novi športni direktor Dejan Fideršek, ki je prejšnjo sezono začel kot klubski uradni predstavnik na tekmah, svojčas pa je bil uspešen nogometni vratar, tako da mu poznavanje športa s tega, nikakor ne zanemarljivega, vidika ni tuje. Njegov prizadeven odnos do dela je opazila tudi klubska uprava, ki ga je povišala in mu obenem naložila veliko breme.

Ostaja več igralcev kot lani

S šentjursko ekipo v prihodnji sezoni ostali Žiga Debelak, Amar Ejup, Tomaž Jereb, Matic Maček in Mirza Sarajlija. Še vedno tečejo pogajanja za Jako Brodnikom, Žigo Fifoltom in Danielom Vujasinovićem. V teh dneh se novi trener na treningih spoznava z ekipo in preizkuša morebitne okrepitve. Dosedanji kapetan Milan Sebič je po naših informacijah končal, vsaj s prvoligaško, kariero.

Vedno širši podmladek

Na konferenci za medije je spregovoril tudi trener mlajših kategorij Boštjan Kočar, ki je dejal, da bodo naslednjo sezono prvič imeli po dve ekipi v kategorijah do 13 oz. 15 let. Kadeti do 17 let so se ravno danes uvrstili v prvoligaško konkurenco, pri delu z mladimi pa so se tudi sicer uspeli kadrovsko okrepiti, kar je temelj za izboljšanje dela in rezultatov.

polovicka_celje_klik