Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 31. 5. 2017


Prometna nesreča

V Slivnici pri Celju je 23. 5. 2017 prišlo do prometne nesreče, in sicer zaradi neupoštevanja pravila desnega. Voznici je bil izdan plačilni nalog. 

Požar

Dne 25. 5. 2017 je krajan iz Dolge Gore popravljal svoje kolo z motorjem. Ko je ugotavljal, če svečka da iskro, so se vneli bencinski hlapi, ki so se hitro razširili po zamaščenih površinah. Pri tem so zgorela garažna vrata in še predmeti v prostoru. Z dejanjem je nastala materialna škoda v višini 3000 €.

Tatvina

Na Tratni pri Grobelnem je neznanec odtujil dva vrtna palčka. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 100 €.

Konoplja

Policisti so v kraju Goričica kontrolirali dva fanta. Ugotovili so, da imata pri sebi rastlinske delce, ki so po obliki in vonju spominjali na konopljo. V primeru pozitivne analize  jima bo izdana odločba o prekršku.

Pretep

V noči na 27. 5. 2017 je v Gorici pri Slivnici prišlo do spora med krajani,  pri čemer se je verbalni konflikt prerasel v pretep. Policisti bodo zoper osumljence podali kazenske  ovadbe.

Tatvina

Dne 28. 5. 2017 je neznanec v Tratni pri Grobelnem oškodovancu iz predala nočne omarice odtujil 900 €. Storilec je ostal neznan. Občanom pri tem svetujemo, da denarja ne skrivajo na podobnih  lokacijah, temveč ga hranijo na zavarovanih mesti.

Odtujeno vozilo

Krajan iz občine Dobje je obvestil policijo, da mu je neznanec izpred hiše odtujil osebni avtomobil. Policisti so kmalu ugotovili, da bi lahko bil storilec naznaniteljev sin in vozilo je bilo kmalu izsledeno na Proseniškem, v njem pa naznaniteljev sin, ki je prav to noč postal polnoleten.

Alkohol in volan

Pred kratkim je na območju PP Šentjur potekal poostren nadzor po problematiki ugotavljanja psihofizičnega stanja voznikov. V nadzoru je bila pri štirih voznikih ugotovljena prekomerna vrednost alkohola v izdihanem zraku. Voznikom so bila odvzeta vozniška dovoljenja. Vsem voznikom svetujemo, da si v takšnih primerih raje najdejo prevoz, kot da sami sedejo za volan. 

 

Po pooblastilu komandirja,

Bojan Šipek, pomočnik komandirja PP, višji policist vodja izmene II

polovicka_celje_klik