Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 10. 5. 2017


Tatvina

Dne 2. 5. 2017 smo bili policisti obveščeni o tatvini dveh baterijskih vrtalk znamke Makita v Kostrivnici. Policisti smo znanemu tatu na sledi in ga bomo kazensko ovadili.

Pes jo je napadel

Policisti PP Šentjur smo bili 3. 5. 2017 obveščeni, da je v Šedini spuščen pes napadel žensko in njenega psa na povodcu. Policisti so opravili pogovor s prijaviteljico in tudi našli lastnico napadalnega psa in zoper njo ukrepali po Zakonu o zaščiti živali.

Zasegli smo mu vozilo

Policisti smo 4. 5. 2017 v Slatini pri Ponikvi ustavili »starega« kršitelja cestnoprometnih predpisov, sicer domačina, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je bil že bilo pred časom odvzeto, prav tako pa je vozil z 0,65 mg/l alkohola. Vozniku smo zasegli vozilo, zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Sreča v nesreči

Voznica se je 4. 5. 2017 z dvema otrokoma v večernem času pripeljala domov in vozilo parkirala na dvorišče, pri tem pa očitno ni pravilno zavarovala vozila, katero se je po njene izstopu iz vozila pričelo premikati po klancu navzdol. Starejši otrok je skočil iz vozila, nato pa se je vozilo, v katerem je bil še mlajši otrok zaletelo v sosedovo ograjo. K sreči sta bila otroka lažje telesno poškodovana.

V vlak vrgel kamen

Nepridiprav je 5. 5. 2017 okoli 22.00 ure med vožnjo potniškega vlaka v bližini železniške postaje Ponikva vrgel kamen, pri čemer se je razbilo steklo na vagonu potniškega vlaka. Policisti za objestnežem še poizvedujemo.

Najden mobilni telefon

Dne 5. 5. 2017 je občan na PP Šentjur prinesel mobilni telefon, ki ga je našel na območju Rifnika. Če kdo pogreša mobilni telefon, ga lahko z dokazili o lastništvu prevzame na PP Šentjur.

Prometna nesreča

Dne 7. 5. 2017 smo policisti PP Šentjur obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila na cesti Planina-Šentjur, in sicer zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika osebnega avtomobila. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Sosedski spor

V ponedeljek, 8. 5. 2017, smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Dolah. Policisti smo na kraju ugotovili, da je starejša gospa zmerjala in vpila nad sosedo, nato pa proti njej še mahala z omelom. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča s pobegom

Na PP Šentjur je 9. 5. 2017 poklicala uslužbenka doma starejših Šentjur in povedala, da je voznica z osebnim avtomobilom trčila v njeno parkirano vozilo in s kraja odpeljala. Pobegli voznici je bil izdan plačilni nalog, globa pa je bila zaradi pobega bistveno višja.

Varnost kolesarjev

Od 15. 5. 2017 dalje bo potekala akcija usmerjena za varnost kolesarjev, kakor tudi ugotavljanju njihovih kršitev, s ciljem preprečevanja prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Svetujemo, da ste s svojim obnašanjem in vožnjo vzor svojim najmlajšim in bližnjim, ki se šele učijo pravil obnašanja v prometu in so jim posledice v prometnih nesrečah tuje.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Bojan Šipek

Pomočnik komandirja PP

Višji policist vodja izmene II

smarski-bregi-polsi