Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pizza ali potica oz. potizza? Odličen marketinški odgovor Donata Mg


O naši še nezaščiteni narodni slaščici se je slišalo ob nedavnem kulinaričnem lapsusu, ko je papež Frančišek najbolj znano slovensko soprogo na delu na tujem povprašal, če moža pita s potico.

Melania je pravilno slišala – pizzo vsilili drugi

V mednarodno javnost je potem prišlo, da je Melania Trump pri tem po pomoti menila, da jo sprašuje za pico oz. pizzo, kot se ta priljubljena jed zapiše v originalu, vendar to ne drži.

Na temo o prepoznavnosti slovenskih jedi oz. gastronomski diplomaciji so se razpisali številni mediji, razplamtele pa so se tudi debate, če znamo izkoristiti tovrstne priložnosti.

Donatovci zadeli

Odličen odziv je po našem mnenju uspel tržnikom Donata Mg, ki so naredil kratek oglas z zanimivo besedno igro “Pizza or potizza?” in speljali nekaj vode tudi na svoj mlin.

Oglas zaključujejo z znamenito parafrazo, ki jo sicer uporabljajo že nekaj časa, a se je v tem primeru pokazala še posebej uporabno. Prevedli bi jo lahko kot: “Naredite svojo prebavo znova odlično“. Vsekakor palec gor za to potezo, ki bo gotovo pripomogla k prepoznavnosti še ene slovenske posebnosti!

O omenjenem se lahko prepričate z ogledom kratkega videa, narejenega v preprosti tehniki “stop motion”.

*foto: Donat Mg

polovicka_celje_klik