Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kultura in umetnost na vrtu Aktivatorja


Sedmo-, osmo- in devetošolci so, ob pomoči mentorice Mladinskega centra Šentjur, minuli petek, 19. maja, pripravili prvi samostojni kulturni dogodek na dvorišču Aktivatorja pred začetkom poletja.

Melani, Klara in Eva
Melani, Klara in Eva

Mladi, ki obiskujejo Aktivator, prostor za mlade Mladinskega centra Šentjur, so s pripravami na kulturni dogodek pričeli že februarja. Takrat so se začeli zbirati mladi, ki imajo radi igro ter gledališče in ki so aktivni v mladinski gledališki skupini. Postopoma je njihova mentorica Mojca Krevel pričela zbirati še druge mlade, ki se kulturno in umetniško udejstvujejo ali pa jih veseli organizacija dogodkov. Pričeli so snovati program za dogodek »Kultura in umetnost na vrtu«. 

foto: Denis Kovačič
foto: Denis Kovačič

Dogodek, povezoval ga je Blaž Pavlič, so pričeli mladi talenti. Kot prvi se je predstavil še ne 10-letni harmonikaš Anže Ljubej in pogumno prebil led ter požel velik aplavz obiskovalcev. Klara Tiselj, Eva Leskovšek in Melani Sevšek, vokalno instrumentalna dekliška skupina, so publiko navdušile s priredbo znane skladbe skupine Tabu. Sledila je gledališka predstava Skrivnosti iz veceja. Nastopajoči so dodobra nasmejali obiskovalce s prikazom šolskih pripetljajev in nenavadnih situacij. Za konec pa je publika skupaj s strokovno komisijo izbirala najbolj okusen mafin. V tem tekmovanju je suvereno zmagal 15-letni Denis Kovačič, ki je dokazal, da lahko z enostavnim receptom narediš okusen, sočen in mehek mafin, če si seveda dober v peki peciva.

dan-77-polsi-klik