Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti v Oplotnici do ekipnega drugega mesta


V soboto je bil v Oplotnici 12. Pokal Občine Oplotnica, kamor se je odpravila tudi 10-članska ekipa Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, ki so opravili 13 nastopov. Nastopilo je 188 tekmovalcev iz 25 klubov.

Med najmlajšimi, v kategoriji kata – najmlajši sta se pomerila Vinko Juraja in Tilen Prah. Tokrat je odličnemu Vinku po manjši napaki nekoliko zmanjkalo do preboja v finale. Nas je pa zato presenetil Tilen, ki je nastopil odločno, suvereno, kljub temu, da še nima veliko tekmovalnih izkušenj in se povzpel vse do finala, kjer je moral priznati poraz in na koncu dosegel odlično drugo mesto. Tudi Vinko je imel možnost nastopa v repasažu, kjer se je uspel zbrati, premagal nasprotnika in tako na koncu dosegel odlično tretje mesto.

V kategoriji višje, kata – malčki, je nastopil Grega Zbil. Tudi on se je uspešno prebijal vse do finala, kjer mu je zmanjkalo nekoliko športne sreče in tekmo končal na drugem mestu.

Luka Bele se je pomeril v kategoriji kata – dečki, kjer je potrdil svoj sloves in se brez težav povzpel na najvišjo stopničko. Tudi njegovi sestri dvojčici, Lea in Ana Bele, sta se odrezali odlično. Nastopili sta v kategoriji kata – najmlajše in se prav tako brez izgubljenih zastavic prebijali vse do finala. V finalu je Ana prikazala boljšo izvedbo kate in prepričljivo premagala Leo, ki je tako osvojila drugo mesto.

Po zelo uspešnih nastopih katašev so mesto za ogrevanje zavzeli borbaši. Za svoj drugi nastop ta dan sta se ogrevala Grega Zbil v kategoriji kumite – malčki do 30 kg in Luka Bele v kategoriji kumite – dečki do 40 kg. Oba sta že dobro uveljavljena in zelo uspešna  kataša, v borbah pa komaj začetnika, ki se prebijata iz tekme v tekmo in si nabirata prve izkušnje z nasprotniki iz drugih klubov. Prikazala sta odlične borbe, dobro tehniko in borbenega duha in tako v svojih kategorijah osvojila Grega tretje in Luka prvo mesto.

Prav tako je dva nastopa v borbah ta dan opravil Nejc Kunštek, in sicer v kategoriji  kumite – dečki nad 40 kg in mlajši kadeti do 50 kg. V svoji kategoriji je znova premagoval nasprotnike vse do finala, kjer je prav tako prikazal odličen nastop in se povzpel na najvišjo stopničko. V kategoriji mlajši kadeti pa vidnejše uvrstitve ni dosegel.  V kategoriji kumite – dečki nad40 kg se je pomeril tudi njegov klubski prijatelj Jakob Žumer, ki je bil po zelo dobri napeti borbi bil zaradi izhodov diskvalificiran. Kljub temu, da je pokazal veliko mero borbenega duha in srčno borbo, mu tokrat ni uspelo priti v boj za vidnejšo uvrstitev.

Tekmovanje za naš  klub je ta dan zaključil Žan Luka Lesnika, ki se je pomeril v kategoriji ml. kadeti naf 50 kg, a vidnejše uvrstitve tokrat ni dosegel.

Tekmovalci so pokazali znanje, ki ga s pridom pridobivajo na treningih, kamor maksimalno vlagajo svoj trud in energijo, ter se skupaj z celotno ekipo borijo za čim boljše rezultate. Tudi tokrat jim je to zagotovo uspelo, saj so med 25 prijavljenimi klubi dosegli skupno drugo mesto. Z veseljem pa tudi sporočamo, da smo osvežili klubsko stran. Nov naslov je www.karatekozjansko.si

Miha Romih, glavni trener

smarski-bregi-polsi