Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zeleni festival v Rogatcu letos v znamenju industrijske konoplje (foto in video)


zelenifestivalrogatec-4V soboto, 29. 4. 2017, se je v Muzeju na prostem v Rogatcu odvijal že drugi Zeleni festival. Skrbno izbran raznolik program je v Rogatec privabil mnoge radovedneže. Letos so program nadgradili z vožnjo s cestnim vlakom.

Ob 10. uri se je v Grajski pristavi začelo predavanje o industrijski konoplji, ki ga je pripravila Zadruga Konopko. Obiskovalci so spoznali različne vrste konoplje in konopljinih izdelkov ter predvsem njeno rabo. Uporabljamo jo vsakodnevno v prehrani, kulinariki, v gradbeništvu, v kozmetiki, tekstilni industriji, v zdravstvu ter avtomobilski industriji. Z razstavo nekaterih konopljinih izdelkov so tako člani Zadruge Konopko rabo industrijske konoplje še nazorneje predstavili ter pokazali, da je iz konoplje lahko danes narediti marsikaj.

Predavanje Zavoda Konopko v Grajski pristavi.
Predavanje Zavoda Konopko v Grajski pristavi.

V Muzeju so tudi letos na stojnicah predstavljali raznovrstne izdelke, pestra ponudba ni pustila ravnodušnega prav nikogar. Ob izdelkih, ki so nastali iz naravnih materialov, so se predstavili lokalni in drugi razstavljalci, ki se še kako zavedajo pomena narave. Tako smo lahko preizkusili naravno kozmetiko, naravne čaje, sirupe ter ostale izdelke, povezane z naravo.

V Šmitovi hiši so lahko najmlajši tudi letos pripravili za pečenje žulike in poizkusili zeliščne namaze. Ob koncu festivala je navdušila predstavitev Rastlinjaka za zdrav paradižnik, odprte pa so bile tudi Rogatkove dejavnice. Po dežju vedno posije sonce in tako je tudi bilo letos na drugem festivalu, kjer so obiskovalci dobili tudi marsikateri trik za večje obilje na vrtu.

O festivalu je za naš medij spregovorila gospa Nives Brezovnik:

F/t/v: J. C.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”654″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]ortenija-polsi-klik