Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Butični hotel Atlantida: to je nov prestižni hotel v Rogaški Slatini (foto)


je v Rogaški Slatini potekalo uradno odprtje edinega  hotela s petimi zvezdicami Atlantia, ki sicer obratuje že od lanskega septembra. S stodvainpetdesetimi novimi luksuznimi prenočišči gostom ponujajo storitve in doživetja visokega kakovostnega razreda. 

Rdeča nit hotela je po besedah direktorice hotela Zdenke Ploj zgodba o Atlantidi, mestu, ki naj bi posedovalo znanje uravnovešanja zdravja telesa, čustev, misli in duha in svojo zgodbo gradilo na temeljni povezavi človeka z naravo in okoljem. Atlantida naj bi bila tudi skrivnostno mesto, ki nenehno ponuja nova doživetja, pozitivno preseneča svoje goste, skrbi in varuje njihovo individualnost ter služi njihovemu zadovoljstvu.

Zdenka Ploj, ki je projekt gradnje vodila od samega začetka, je še povedala, da znaša vrednost investicije podjetja Atlantida Rogaška d.o.o. , 16 milijonov evrov. Ob te je dodala, da gre za izjemno redko, t.i. greenfield investicijo v butični hotel najvišje kategorije 5*.

hotel_atlantida_2

Od septembra gostje iz 39 držav, prevladujejo Rusi in Ukrajinci

Na novinarski konferenci pred uradnim odprtjem hotela je Plojeva med drugim izpostavila, da so v času od odprtja hotela, to je 1. septembra 2016, iz meseca v mesec beležili dvig števila nočitev in zasedenosti hotela in tako so letošnjega aprila dosegli 33 odstotno zasedenost hotela, kar je v skladu s pričakovanji in plani podjetja.

Med gosti prevladujejo gostje iz Rusije, Ukrajine, Slovenije, Italije, Kazakstana ter Hrvaške, sicer pa so po besedah Plojeve v hotelu doslej nastanili goste iz kar 39 držav.

Od luksuznih pametnih sob do Wellness&Spa centra in zeliščnega vrta

Hotel Atlantida ponuja vse od luksuznih dvoposteljnih pametnih sob in apartmajev z nadstandardno opremo, veliko hotelsko restavracijo z mednarodno in lokalno hrano ter klub in a la carte restavracijo.

Gostje se lahko razvajajo in sproščajo v Wellness&Spa centru, kjer je na voljo notranji ogrevan bazen z whirpoolom, savnami, solno sobo ter prostori za masaže in nego celotnega telesa in fitnes dvorana.

Sejna soba s stotimi sedeži dopolnjuje poslovni del ponudbe, ki se nadaljuje z barom in prostori namenjenimi galeriji in lokalom z dopolnjujočo ponudbo.

Na zemljišču v lasti hotela so gostom na voljo nadstandardne senčne in sončne terase, zeliščni vrt ter veliko prostora namenjenega sproščanju in uživanju v idilični lokaciji.

hotel_atlantida_3

Cene polpenziona v Atlantidi od 90 do 400 evrov

Direktorica hotela Zdenka Ploj nam je med drugim zaupala, da se cene nastanitev v primerjavi z ostalimi slatinskimi hoteli (razen Aleksandra) višje za 10 – 15%. Nočitev v hotelu (polpenzion) bo gosta stal od 90 do 400 evrov, odvisno od tipa sobe. 

Trenutno je v hotelu zaposlenih 32 oseb. Z večanjem povprečne zasedenosti hotela naj bi po besedah Plojeve število zaposlenih naraslo tudi do 45. Lastnik hotela je sicer Izidor Sučić, ki so ga na Hrvaškem pred leti sumili več kaznivih dejanj.

Atlantido so skupaj odprli (z leve) lastnik Izidor Sučić, direktorica hotela Zdenka Ploj, gospodarski minister Zdravko Počivalšek in slatinski župan Branko Kidrič.
Atlantido so skupaj odprli (z leve) lastnik Izidor Sučić, direktorica hotela Zdenka Ploj, gospodarski minister Zdravko Počivalšek in slatinski župan Branko Kidrič.

Otvoritve se je poleg domačega župana Branka Kidriča, župana občine Podčetrtek Petra Misja in ostalih visokih gostov udeležil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

foto: eH in arhiv hotela Atlantida

sola-voznje-polsi-klik