Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

3. tekma finala lige Nova KBM: Slatinčani s prvo zmago obudili upanje za naslov!


V tretji tekmi finalne serije državnega prvenstva v košarki med KK Rogaška in KK Union Olimpijo so Slatinčani s prepričljivo domačo zmago zmanjšali zaostanek v seriji na 1:2.

Košarkarji Rogaške so tokrat dobili skok, prvič v finalni seriji pa so svoje doprinesli igralci s klopi, saj je bil Leon Šantelj s 17 točkami najboljši strelec srečanja.

Slatinčani so tekmo pred prepolnimi tribunami več kot tisoč navijačev začeli bolje in si v prvih sedmih minutah priigrali deset točk prednosti (19:9), predvsem po zaslugi Davisa, ki je zadel tri trojke. Natančni so bili tudi ostali domači košarkarji (met iz igre 7:12, trojke 4:7) in Olimpija je težko lovila priključek. Kljub vsemu ji gostom do konca prvih desetih minut rezultat uspelo omiliti na znosnih 7 točk zaostanka.

Slatinčanom v drugi četrtini ni takoj steklo. Prve tri minute niso dosegli koša in Ljubljančani so rezultat izenačili na 29. A z nekaj hitrimi akcijami in trojko Fermeta na polovici četrtine so domačini ponovno pobegnili na sedem točk razlike (28:21).

A Olimpiji se je  po nekaj zgrešenih metih Slatinčanov ponovno uspelo približati zgolj na dve točki slabi dve minuti do polčasa. V izenačeni končnici prvega dela igre so na premor s šestimi točkami prednosti vendarle odšli domačini.

Obe ekipi sta ob polčasu imeli dober met iz igre (50 % Rogaška, 54 % Olimpija), vendar so Slatinčani zadeli 6 trojk (Olimpija 4), kar 14-krat podali za koš in tudi prvič v seriji dobili skok. Zelo dobro je s klopi odigral Leon Šantelj, ki je v 12 minutah na parketu dosegel 14 točk ob 66 odstotnem metu iz igre.

SLATINČANI V DRUGEM POLČASU DOKONČNO ZMLELI NASPROTNIKA

Leon Šantelj je odigral tekmo sezone
Leon Šantelj je odigral tekmo sezone

V prvih treh minutah nadaljevanja so domači košarkarji Olimpiji ponovno pobegnili na do sedaj najvišjo prednost enajstih točk. Gostom ni pomagala niti minuta odmora, saj iz igre niso zadeli več kot štiri minute in Slatinčani so jim dve minuti in pol do konca 3. četrtine pobegnili na 14 točk prednosti.

Tudi druga minuta odmora gostujočega trenerja ni ustavila naleta Slatinčanov. Zadevali so iz vseh položajev, dosegali lahke koše iz hitrih protinapadov ter si pred zadnjimi desetimi minutami igre zagotovili 16 točk prednosti.

Nekaj upanja je Olimpiji vrnilo hitrih pet točk v začetku zadnje četrtine, ko so izkoristili nešportno osebno napako Davisa. A kljub vsem naporom gostov in dvema trojkama Mulalića, je Olimpija dobre štiri minute pred koncem srečanja še vedno zaostajala za 10 točk, Okorn pa je uporabil še svojo zadnjo minuto odmora.

Za približek Ljubljančanom ni pomagala niti trojka Pelka ter ukradena žoga minuto pred koncem. Slatinčani so tekmo mirno pripeljali do konca z desetimi točkami razlike.

BOLJŠI V VSEH ELEMENTIH IGRE

Slatinčani so bili tokrat od Ljubljančanov boljši v vseh elementih igre, tudi v skoku, kjer so imeli prejšnji tekmi precej težav. Na uspeh domačih je bistveno vplival doprinos s klopi Leona Šantlja, ki je v 20 minutah igre dosegel 17 točk ob 70 % metu iz igre. 16 jih je ponovno dodal kapetan Ferme, ob štirih asistencah pa še petkrat skočil za žogo.

Košarkarje obeh ekip sedaj čakajo slabi trije dnevi počitka do srede, ko bo četrta tekma v Ljubljani in, kot upajo v slatinskih vrstah, peta nato v petek pred več kot tisoč grli v domači dvorani.

Tretja tekma: ROGAŠKA – UNION OLIMPIJA   82:72  (26:19, 20:21, 20:10, 16:22) (v zmagah: 1:2)
Šantelj 17, Johns in Ferme po 16, Davis 14, Fon 8, Đuranović 7, Čamdžić 4; Oliver 15, Jefferson 13, Hrovat 11, Pelko 9, Janković 8, Mulalić 6, Milošević in Bubnić po 4, Barbarič 2.

FERME: VESEL SEM, DA JE ŠANTELJ PRIŠEL NA TRETJO TEKMO. NOVAKOVIĆ: ZDAJ PRIHAJA “DO OR DIE” ZA OBE EKIPI

Damjan Novakovič: tekmo smo dobro odprli, imeli nadzor in kaznovali puščanje nekaterih igralcev, ki ga prakticira Olimpija. Četrta tekma je za nas DO or DIE, za Olimpijo pa nič kaj drugače. Menim, da si najmanj želijo, da pridejo v petek na peto tekmo v Rogaško, ker vedo, da bodo imeli veliko manj možnosti kot sicer. Priprava na naslednjo tekmo bo rutinska, več dela kot jaz bodo imeli zdravniki in fizioterapevti. Čisto mogoče je, da smo zaradi utrujenosti izgubili prvi dve tekmi, saj smo potem ko je Olimpija zmagala Krko odigrali še dve srečanji. Mislim sicer da je naša ekipa pripravljena in lahko odigra serijo do treh zmag.  Leon Šantelj igra v valovih, vemo, da je lani igral v 2. ligi, danes igra finale in je prvi strelec te tekme.

Leon Šantelj:Vem česa sem zmožen in to sem danes dokazal, potem ko sem odigral dve katastrofalni tekmi. Z nasveti mi je zelo pomagal Dragiša Drobnjak. Vesel sem, da sem sestavil takšno tekmo ter da smo zmagali pred takšnim občinstvom.

Tadej Ferme: Po seriji treh težkih tekem nismo iztrošeni nič bolj kot sicer. Ob takšni bučni podpori te nese neka evforija. Pri regeneraciji gre velika zahvala našem fizioterapevtu Nejcu Stepišniku in Velimirju Krklecu, brez teh ljudi ne bi bili sposobni za takšne napore. Pomoč s klopi je nujna v takšni seriji. Ne vem, kje je bil Šantelj doslej, vesel sem, da je prišel vsaj na tretjo tekmo. Tudi za druge verjamem, da nam bodo na naslednji tekmi pomagali, Olimpija je preveč kvalitetna ekipa, da bi jo zmagali samo s petimi igralci.

In kje Tadej vidi rezerve za zadnji dve srečanji? Predvsem v tem, da si naslov bolj želimo. Naša prednost je dodatna energija, tistih nekaj dodatnih odstotkov moči, ki smo jih uspeli najti tudi danes.

Trener Olimpije Gašper Okorn:  V drugem polčasu smo poskusili več scenarijev, to je bilo lovljenje previsoke prednosti. Nismo bili pravi že prej, usodna je bila prva četrtina. Puščali smo preveč prostora,  46 točk v prvem polčasu je mnogo preveč. Zdaj moramo v Ljubljano in v sredo narediti vse da osvojimo naslov. Šantelj je odigral eno najboljših tekem v letošnji sezoni, naredil je nekatere stvari, ki jih drugače ne, lahko mu samo čestitam.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”672″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] R. Č.
dan-77-polsi-klik