Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

26. pevsko srečanje Kozje 2017 (foto, video)


Prvo majsko nedeljo je v Večnamenski dvorani Kozje potekalo tradicionalno pevsko srečanje, tokrat že šestindvajseto. Dogodek je tudi letos potekal v organizaciji Društva Moški pevski zbor Kozjanski park Kozje in JSKD OI Šmarje pri Jelšah.

Nastopilo je devet zborov, zbrane so nagovorili županja občine Kozje Milenca Krajnc, predsednik MoPZ Kozjanski park Kozje Jožef Pirš in David Stupica iz OI JSKD Šmarje pri Jelšah.

Na srečanju so nastopili Mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli, Mešani pevski zbor Zarja Šentvid pri Planini, Vokalna skupina Grič, Moški pevski zbor Sromlje, Moški pevski zbor Planina pri Sevnici, Moški pevski zbor Terme Olimia Podčetrtek, Mešani pevski zbor Vinea Kozje, Moški pevski zbor Rogaška Slatina in Moški pevski zbor Kozjanski park Kozje. Vsi zbori so nastopili s po dvema pesmima.

pevsko_srecanje_kozje_2017_2

Predsednik MoPZ Kozjanski park Kozje Jožef Pirš se je v nagovoru zahvalil vsem, ki že več kot dve desetletji in pol na različne načine pomagajo, da priredite še živi: “Da pa moremo obdržati kulturno bogastvo zborovskega petja v Kozjem, ni dovolj le pevska zagnanost, ljubiteljsko delo – za to je potrebno razumevanje in podpora družbenega okolja, v katerem delujemo.

Zahvalil se je vsem nastopajočim, ki se vsa ta leta odzivajo in udeležujejo dogodka.

Ob koncu sta zbrane pozdravila še županja Milenca Krajnc in David Stupica.

Vabljeni k ogledu video insertov nekaterih nastopajočih in galerije fotografij. 

 

eH

foto: eH in OKo

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”660″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]smarski-bregi-polsi