Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čistilne akcije po Kozjanskem in Obsotelju 2017 (foto, video)


Spomladanski čas je čas različnih čistilnih akcijah, ki so se včeraj odvile tudi na območju Kozjanskega in Obsotelja. Že ob osmi uri so pričeli čistiti v Rogatcu, uro kasneje pa v na območju občin Rogaška, Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in v posameznih krajevnih skupnostih v ostalih občinah. 

Organizatorji čistilnih akcij, občine in različna društva, so prostovoljcem, ki so sodelovali v čistilni akciji, zagotovili zaščitne rokavice in vreče za smeti ter malico. Prav tako so poskrbele za odvoz odpadkov z zbirnih mest.

Udeleženci akcije so čistili zelenice, gozdove, pešpoti, javne površine, površine ob lokalnih cestah in javnih poteh, okolico Sotle in ob meji. V občini Rogatec so se prostovoljci zbrali na treh zbirnih točkah (na ploščadi pred kulturnim domom Rogatec, pred vaško gasilskim domom Donačka Gora in pred vaško gasilskim domom Dobovec).

V občini Rogaška Slatina pa se je glavnina prostovoljcev zbrala pred slatinskim gasilskim domom, seveda pa so bile zbirne točke še po krajevnih skupnostih po občini Rogaška Slatina. Akcije v Rogaški so se poleg številnih posameznikov udeležili člani številnih društev, ki delujejo na območju občine, na območju Vonarskega jezera pa smo srečali celo slatinske policiste, ki so čistili ob meji.

cistilne_akcije_kio_2

Čistili pa so tudi v občini Podčetrtek ter v Bistrici ob Sotli.

Letos manj kosovnih odpadkov, največ plastike in papirja

Obiskali smo nekaj točk, kjer so se odvijale čistilne akcije in sodelujoče povprašali, s kakšnimi smetmi se največ srečujejo. Številni udeleženci, še posebej tisti, ki že več let redno sodelujejo v čistilnih akcijah, so nam zaupali, da je vsako leto manj kosovnih odpadkov v naravi, pa tudi odpadnih hladilnikov ter ostalih gospodinjskih aparatov je veliko manj.

Slednje pripisujejo večji osveščenosti, še posebej pa so izpostavili, da ljudje vse pogosteje tovrstne smeti odvažajo v zbirne centre, kamor jih lahko oddajo brezplačno. Naj spomnimo – ti se nahajajo v Tuncovcu, v Pristavi pri Mestinju, V Rogatcu, Šmarju pri Jelšah, Bistrici ob Sotli in Kozjem.

Pred kamero smo povabili udeležence včerajšnje akcije, ki so nam zaupali vzgibe za sodelovanje in s kakšnimi smetmi imajo opravka, vabljen pa tudi k ogledu fotografij, posnetih na terenu.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”632″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]crnogorac-polsi-klik