Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo PP Rogaška Slatina: 5. 4. 2017


Policisti so 29. marca v Rogaški Slatini obravnavali dve prometni nesreči. V eni je voznica zaradi vožnje preblizu desnemu robu trčila v robnik, v drugi pa je voznik trčil v telička, ki je kmetu pobegnil iz hleva.

Policisti so 1. aprila v Rogaški Slatini ustavili tujca, ki je vozil vozilo v alkoholiziranem stanju. Zaradi takojšnjega postopka na sodišču je bil pridržan in naslednji dan priveden na sodišče, kjer mu je bila izrečena sankcija.

Policisti obravnavajo kaznivo dejanje tatvino osebnega avta, ki je bil 2. aprila odtujen v Rogaški Slatini. Vozilo je bilo še isti večer najdeno na območju Šentjurja. V zvezi kaznivega dejanja policisti še zbirajo obvestila.

Policisti so bili 3. aprila obveščeni, da v Rogaški Slatini kurijo odpadno plastiko. Ugotovljeno je bilo, da so gradbeni delavci kurili odpadni material. Zoper kršitelja bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku na Medobčinski inšpektorat.

Hkrati policisti opozarjajo vse občane, da je od 1. 4. 2017 na območju celotne Slovenije razglašena zelo velika požarna ogroženost. Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju do preklica poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.