Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 4. 4. 2017


ZARADI PREKRATKE VARNOSTNE RAZDALJE TRČIL V DRUGO VOZILO

Policisti so 28. marca v naselju Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh osebnih vozil s povzročeno zgolj materialno škodo. Zaradi prekratke varnostne razdalje je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

GOZDNI POŽAR NA OBMOČJU KOZJANSKEGA

Policisti so bili obveščeni o požaru na območju kozjanskega. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da sta občana čistila travniško površino ob robu gozda s požigom travišča, ogenj pa je pri požigu prešel v gozd in uničil večjo površino podrasti na težko dostopnem terenu. Požar je omejilo domače gasilsko društvo, o okoliščinah bo obveščeno okrožno državno tožilstvo.

ZASEŽEN AVTOMOBIL

Na območju Šentvida pri Grobelnem so policisti v cestnem prometu ustavili in kontrolirali voznika avtomobila, za katerega se je ugotovilo, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije, zaradi česar mu je bil avtomobil zasežen in odpeljan v hrambo do odločitve sodišča. Zaradi prekrška se bo moral kršitelj zagovarjati pred sodiščem.

GOST V LOKALU VZNEMIRJAL OSTALE GOSTE, NOČ JE MORAL PREŽIVETI NA POLICIJSKI POSTAJI

Policisti so bili 31. marca obveščeni, da gost v enem izmed lokalov v Šmarju pri Jelšah vznemirja in žali druge prisotne, zaradi česar je bilo potrebno njihovo posredovanje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za starega znanca policije, ki je s kršitvami v vinjenem stanju nadaljeval kljub prisotnosti policistov. Kršitelj je noč preživel v prostorih policijske postaje, zaradi prekrškov pa je bil oglobljen.

NEZGODA V GOZDU

Na območju kozjanskega se je 1. aprila zgodila nesreča pri spravilu lesa, kjer se je telesno poškodovala ena izmed oseb. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja so policisti ugotovili, da ni podanih elementov kaznivega dejanja, zaradi česar bodo obvestili pristojno tožilstvo.

KURJENJE V NARAVNEM OKOLJU V ČASU PREPOVEDI

Na območju Pristave pri Mestinju je občan, kljub razglašeni veliki požarni ogroženosti, čistil travišče s požiganjem odmrle trave in se poskušal policistom skriti. Slednji je bil izsleden in oglobljen. S 1. 4. 2017 je bila razglašena velika požarna ogroženost.

NAJDENO KOLO NA OBMOČJU KRISTAN VRHA

Na območju Kristan vrha je bilo 2. aprila na dvorišču stanovanjske hiše najdeno zapuščeno kolo znamke Muztag 300. Kolo je bilo prepeljano v prostore policijske postaje, policisti pozivajo, da se lastnik oglasi in kolo prevzame.

VLOM V VIKEND NA OBMOČJU KOZJANSKEGA

Policisti so bili s strani občanke obveščeni o vlomu v vikend na območju Kozjanskega. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovljeno, da je do sedaj neznani storilec v daljšem časovnem obdobju vlomil v vikend lastnice in iz nje odtujil več delovnih pripomočkov. Policisti poizvedujejo za storilcem.