Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 11. 4. 2017


PROMETNE NESREČE

V ponedeljek, 3. 4. 2017, so bili policisti obveščeni o prometni nezgodi, ki se je zgodila v kraju Roginska Gorca. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročiteljice, ki je naknadno iskala zdravniško pomoč. Povzročiteljica prometne nesreče je bila oglobljena.

Še istega dne so policisti obravnavali prometno nezgodo zaradi neprilagojene hitrosti voznika. Nezgoda se je zgodila na relaciji Olimje – Podčetrtek, povzročitelj pa je bil oglobljen zaradi neprilagojene hitrosti.

9. 4. 2017 so bili policisti obveščeni, da se je zgodila prometna nezgoda na relaciji Virštanj – Golobinjek. Voznica je zapeljala v levo iz ceste in obstala v obcestnem jarku, zaradi česar je naknadno iskala zdravniško pomoč v bolnici Celje. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Istega dne so bili policisti obveščeni o prometni nezgodi, ki jo je povzročil neznani voznik osebnega avtomobila, ki je nasproti vozečemu vozniku sekal ovinek. Med vozili je prišlo do trka. Povzročitelj je iz kraja odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke.

V preteklem tednu so policisti obravnavali več prometnih nezgod z udeležbo divjadi. Zaradi tega policisti opozarjajo vse voznike, da so med vožnjo pozorni na mestih, kjer je mogoče pričakovati divjad in druge živali, ki lahko prečkajo cesto in da na navedenih odsekih vozijo previdno.

VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Dne 5. 4. 2017 je bil v kraju Dol pri Pristavi kontroliran voznik osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da vozi v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije. Na kraju mu je bil osebni avtomobil zasežen, svojo vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa bo moral pojasniti sodniku.

9. 4. 2017 je bil v bližini Šmarja pri Jelšah prav tako ustavljen voznik osebnega avtomobila. Tudi ta voznik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije. Osebni avtomobil mu je bil zasežen, razlog za vožnjo z avtomobilom pa bo moral pojasniti sodniku.

TATVINA KOLESA V ŠMARJU

6. 4. 2017 so bili policisti obveščeni, da mu je neznanec iz stanovanjskega bloka odtujil kolo, s katerim se je odpeljal izpred bloka. Partnerica prijavitelja je storilca zadržala na kraju do prihoda policistov. Ugotovljeno je bilo, da je tatvino storil moški iz območja Celja, ki je za podobna dejanja že bil obravnavan. Zaradi suma, da je v Šmarju pri Jelšah odtujil še več koles, mu je bilo odrejeno pridržanje. Na podlagi odredbe sodišča je pri navedenem bila opravljena hišna preiskava. Sum je bil potrjen, saj je bilo pri hišni preiskavi najdenih in zaseženih nekaj koles, za katera je bilo ugotovljeno, da izvirajo iz kaznivih dejanj. Ugotovljeno je bilo tudi, da je storilec na širšem celjskem območju odtujil okoli 20 koles. Zasežena kolesa bodo po prepoznavi vrnjena lastnikom, zoper storilca pa bo podana kazenska ovadba.

Policisti opozarjajo lastnike koles in drugih enoslednih vozil, da poskrbijo za samozaščitne ukrepe. Kolesa ne puščajte nezavarovana in brez nadzora, za zavarovanje pa uporabljajte močnejše in kvalitetnejše ključavnice.

KAZNIVO DEJANJE GROŽNJE

5. 4. 2017 so bili policisti obveščeni, da občan v vinjenem stanju grozi, da bo vse pobil, se z mamo prepira in se do nje žaljivo obnaša. Od občanke je bil sprejet zapisnik, ki ga bodo policisti odstopili na sodišče v Celje. Tam bo moral pojasniti, zakaj je grozil svoji materi.

OPRAVLJENI HIŠNI PREISKAVI

7. 3. 2017 so policisti na podlagi pridobljene odredbe za hišno preiskavo le-to opravili na območju Celja. Pri preiskavi so policisti našli in zasegli več gramov posušenih vršičkov prepovedane konoplje. Zaseženi vršički bodo poslani v analizo, nakar bo zoper imetnika podana kazenska ovadba na sodišče. Pri hišni preiskavi je bilo najdenih tudi več petard, katerih po zakonu ni dovoljeno posedovati in bo zoper njega uveden postopek.

KURJENJE V NARAVNEM OKOLJU V ČASU PREPOVEDI

3. 4. 2017 so bili policisti obveščeni, da na območju Svetega Štefana kurijo v naravnem okolju, kljub temu, da je razglašena velika požarna ogroženost, zaradi česar je prepovedano kurjenje v naravnem okolju. Kršitelj je zaradi kršitve predpisov prejel plačilni nalog.

DELOVNA NEZGODA

7. 4. 2017 so bili policisti obveščeni, da se je v podjetju v okolici Šmarja pri Jelšah zgodila delovna nezgoda. Ugotovljeno je bilo, da je stiskalni stroj delavki poškodoval prstanec na desni roki. Zaradi poškodbe je iskala zdravniško pomoč v bolnici Celje. O okoliščinah dogajanja policisti še zbirajo obvestila, po zaključku bodo obvestili državno tožilstvo v Celju.