Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 26. 4. 2017


 

Delo na črno

Policisti so 18. 4. 2017 na območju Šentjurja pri podjetniku izsledili štiri državljane Romunije, ki so pri omenjenemu opravljali delo, niso pa bili prijavljeni za delo in vključeni v ustrezno zavarovanje. Policisti so od delavcev zbrali obvestila, zoper delodajalca pa sledi kazenska ovadba.

Nasilje v družini

Policisti so bili 19. 4. 2017 obveščeni, da je partner grozil ženi, da jo bo ubil. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da gre za dalj časa trajajoče spore in grožnje ter je bil zato občanu izrečen ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa sledi kazenska ovadba na tožilstvo.

Poskus tatvine nafte

Policisti so bili 20. 4. 2017 v jutranjem času obveščeni, da je neznanec v Šentjurju iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila poskušal odtujiti nafto. Pri tem ga je zalotil in pregnal voznik, ki je spal v tovornem vozilu. Storilec je s kraja zbežal, svoje predmete pa je pustil na kraju. Policisti zbirajo obvestila o storilcu, zoper katerega bo podana kazenska ovadba na tožilstvo v Celju

Trčenje v zapornico

Policisti so bili 21. 4. 2017 obveščeni da je neznani voznik z vozilom trčil v zapornico pri prehodu ceste preko železniške proge, jo poškodoval ter s kraja odpeljal. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili voznika ter mu izdali plačilni nalog.

Kršitev javnega reda in miru

Policisti so bili 21. 4. 2017 obveščeni, da je v Šentjurju prišlo do spora med partnerjema. Policisti so na kraju ugotovili, da je občan žalil svojo partnerico, ki ga je, da bi se ubranila, posprejala s solzivcem. Ker se občan ob prihodu policistov na kraj, kljub opozorilom, ni hotel umiriti, mu je bilo odrejeno pridržanje ter mu izdan plačilni nalog. 

Grožnje s samomorom

Policisti so bili v zgodnjih jutranjih urah 22. 4. 2017 napoteni v Dramlje, kjer naj bi občanka odšla od doma in pri tem grozila s samomorom. Policisti so občanko izsledili v gozdu, kjer je še vedno grozila, da bo storila samomor, zato so jo zadržali do prihoda reševalcev, ki so ji nato nudili ustrezno pomoč.

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor specialist III

festival-cokolade-polsi-klik