Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 19. 4. 2017


Ukradli so mu pokrove koles

Občan je 12.4.2017 prijavil, da so mu neznanci preko noči ukradli pokrove za zaščito vijakov z aluminijastih platišč njegovega vozila parkiranega pred stanovanjskim blokom. Opravljen ogled lastnik pa je odstopil od pregona in bo uveljavil zavarovanje.

Vrnjen najden mobilni telefon

Dne 12. 4. 2017 je oskrbnik na OŠ F. Malgaja na travi pri šoli našel mobilni telefon in ga prinesel na PP Šentjur. S pomočjo mobilnega operaterja je bil najden lastnik telefona, ki je bil o najdbi obveščen in je telefon prevzel na policijski postaji še isti dan.

Poškodovali so ji vozilo

12. 4. 2017 je na PP prišla občanka in prijavila, da ji je NN poškodoval vozilo, parkirano na parkirnem prostoru. Vozilo ji je namerno poškodoval z ostrim predmetom. Od pregona je odstopila, saj bo uveljavila zavarovanje.

Zaseg vozila

Dne 12. 4. 2017 zvečer je patrulja PP Šentjur ustavila in kontrolirala voznika za katerega se je ob kontroli izkazalo, da vozi avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, srečal se bo tudi s sodnikom za prekrške v Celju.

Zapeljal s ceste

Dne 13. 4. 2017 je patrulja PP Šentjur v Primožu naletela na prometno nesrečo v kateri je bil udeležen voznik, ki je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal s ceste. Voznik je za prekršek prejel plačilni nalog.

Težave z narkomanko

Dne 13. 4. 2017 so iz ZD Šentjur na PP Šentjur sporočili, da imajo težave z uživalko prepovedane droge, ki jo je v ZD zaradi težav z dihanjem pripeljal partner. Omejena je razgrajala in grozila. Zaprosili so za asistenco policije. Patrulja je zaščitila zdravstveno osebje in uživalko spremljala do SB Celje, kjer so ji nato pomagali.

Tatvina vrat ograje

Dne 14. 4. 2017 so delavci Telekoma prijavili tatvino aluminijastih vrat ograje okoli oddajnika ob AC, pri počivališču Zima. Opravljen je bil ogled in ugotovljeno, da je neznanec očitno potreboval ravno takšna vrata, saj drugega ni bilo poškodovanega. Odnesel je vrata velikosti 1 x 2 m. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

Delovna nesreča

PP Šentjur je bila 14. 4. 2017 obveščena o delovni nesreči, ki se je zgodila v Hotunjah, ko je delavcu traktorski kardan hudo poškodoval nogo. Poškodovani se zdravi v SB Celje.

Opita se je zaletela v semafor

Zgodaj zjutraj, 15. 4. 2017, smo policisti PP Šentjur obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bilo ugotovljeno, da je opita voznica trčila v semafor. Opravljen preizkus z alkotestom in ugotovljeno, da je voznica vozila z 0,42 mg/l alkohola v organizmu. Izdan ji je bil plačilni nalog in pripisane kazenske točke.

Vlom v hišo

Zjutraj, 15. 4. 2017, smo bili policisti PP Šentjur obveščeni, da so NN storilci vlomili v hišo v neposredni bližini lovske koče v Šentjurju. Iz hiše so ukradli toplotno črpalko in več drugih stvari ter lastnico oškodovali za okoli 20.000 evrov. Na kraju sta bili opaženi dve vozili. Policisti smo storilcem tesno za petami, saj smo pridobili opise in našli sledove. Storilci bodo kazensko ovadeni.

Trčenje z ogledali in pobeg

Istega dne smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Vozili sta se oplazili z ogledali, NN pa je kraj zapustil, ne da bi drugemu udeležencu postil podatke. Voznika rdečega vozila še iščemo.

Zaseg vozila

Dne 15. 4. 2017 popoldan je patrulja PP Šentjur ustavila in kontrolirala voznika za katerega se je ob kontroli izkazalo, da vozi avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, srečal se bo s sodnikom za prekrške v Celju.

Pogrešana oseba

Policisti PP Šentjur smo bili dne 15. 4. 2017 zvečer obveščeni, da domači že od prejšnjega dne od 12.00 ure pogrešajo odraslega moškega, občana Šentjurja. Organizirano je bilo iskanje, tudi s pomočjo določitve lokacije mobilnega telefona. Naposled je sodelavec našel vozilo na območju PP Šmarje pri Jelšah, policisti te enote pa so nato v bližini vozila v gozdu našli pogrešanega, ki je storil samomor.

Pretepel ga je v lokalu

Policisti smo bili obveščeni, da je neznanec v lokalu pri BS Mol v Lazah pri Dramljah pretepel prijavitelja. Po prijaviteljevih besedah brez razloga. Ker storilec ni znan, bomo policisti na podlagi varnostnih kamer poskušali ugotoviti identiteto in nato z njim izvedli postopek zaradi kršitve javnega reda in miru.

Zaseg vozila

Dne 17. 4. 2017 dopoldan je patrulja PP Šentjur ustavila in kontrolirala voznika traktorja, ki je bil neregistriran, voznik nima vozniškega dovoljenja, vozila je pod vplivom alkohola (0,64 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Traktor mu je bil zasežen, voznik se bo srečal s sodnikom za prekrške v Celju.

Nista se mogla dogovoriti

Policisti smo istega dne obravnavali prometno nesrečo na parkirišču stanovanjskih blokov C. V. Orožna, ki se je zgodila zaradi nepravilnega premika voznika pri zapuščanju parkirišča. Ker se z udeleženko nista mogla dogovoriti, je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Izguba denarnice

Policisti smo bili obveščeni, da je občanka v Šentjurju izgubila denarnico z dokumenti. Najditelja prosi, da denarnico prinese na policijsko postajo Šentjur, kjer imajo njene kontaktne podatke.

 

POLICISTI SMO V PRETEKLEM TEDNU OBRAVNAVALI VEČ POVOŽENJ DIVJADI ZATO VOZNIKE OPOZARJAMO, DA VOZIJO PREVIDNO IN HITROST PRILAGODIJO PREGLEDNOSTI IN KONGFIGURACIJI TERENA.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Bojan Šipek

Pomočnik komandirja PP

Višji policist vodja izmene II

sentrock-klik-polsi2017