Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 12. 4. 2017


Mlad voznik pod vplivom alkohola

V zgodnjih jutranjih urah cvetne nedelje so policisti v bližnji okolici Šentjurja kontrolirali mlajšega fanta, ki je bil hkrati tudi mladi voznik. Vozil je pod vplivom alkohola. Začasno mu je bilo zaseženo vozniško dovoljenje, o njegovi nadaljnji usodi bo odločalo sodišče, kjer bo skušal pojasniti, zakaj morajo mladi fantje pijani za volan. Tokrat se je na srečo vožnja končala le z začasnim zasegom vozniškega dovoljenja.

Voznik povzročil kaznivo dejanje nevarne vožnje

V Šentjurju smo obravnavali voznika osebnega vozila, ki je povzročil prometno nesrečo in pobegnil s kraja nesreče ter oškodovancu povzročil telesne poškodbe in precejšnje poškodbe na vozilu. Kmalu zatem je bil pobegli voznik dobljen in zaradi očitnih znakov opitosti odpeljan v SB Celje, kjer mu je bila odvzeta kri in poslana v nadaljnjo analizo. Preizkus alkoholiziranosti je odklonil. Zoper njega je bila podana kazenska ovadba Nevarna vožnja v prometu.

Poškodba s samohodno kosilnico

V zadnjem poročanju smo obveščali, da so policisti kontrolirali mladoletnega voznika, ki je bil pijan in je vozil brez vozniškega dovoljenja. Tokrat je isti voznik doma vzel samohodno kosilnico in se z njo odpeljal ter se kmalu za tem prevrnil. Pri tem se je tudi telesno poškodoval.  Ker se dogodek ni pripetil na javni površini, so policisti obvestili tožilstvo s poročilom.

Razgrajal je na zasebni zabavi

Dne 9. 4. 2017 so v Šentjurju prijatelji praznovali rojstni dan enega od udeležencev na zabavi. Pri tem se je eden od gostov tako opil in razjezil, da se ni mogel več obvladovati.  Pričel je razgrajati, prisotni na zabavi pa ga niso mogli več pomiriti. Na pomoč so poklicali policiste, ki so kršitelja pridržali do iztreznitve. Kršitelju je bila izrečena tudi globa.

Vlom v hišo

V Zlatečah je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Hišo in vsebine v omarah je premetal, odtujil pa ni ničesar. Z vlamljanjem je lastniku povzročil nevšečnosti in materialno škodo.

Vlom v vrtno uto

V Primožu je nekdo vlomil v vrtno uto in prijavitelju ukradel kosilnico na nit. Če izvemo, kdo je storilec, bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

Preventiva

Odgovornost staršev za prekrške mladoletnikov se ugotavlja, če je v prekršku udeležen mladoletnik. S svojim zgledom poskrbite, da bodo vaši otroci spoštovali cestnoprometne predpise. Naj bodo primerno opremljeni (čelada, tehnična ustreznost motorjev, koles, …) in poskrbite, da bodo spoštovali cestnoprometne predpise ter se zavedali nevarnosti, ki na njih pretijo v prometu. 

 

Po pooblastilu komandirja PP

 Bojan Šipek

Pomočnik komandirja PP

Višji policist vodja izmene II

sentrock-klik-polsi2017