Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Sokovem memorialu tokrat najboljši mlajši veterani


Športno društvo Kozje že od leta 1994 nanprej organizira tradicionalni Sokov memorial v spomin na neutrudnega športnega zanesenjaka dr. Antona Soka, začetnika košarke v Kozjem. Od leta 2014 poteka košarkarski turnir tako, da se  zberejo košarkarji različnih generacij, ki so nastopali za ekipe ŠD Kozje v različnih ekipah in tekmovanjih.

Tudi letos so bili igralci razdeljeni v tri kategorije, člani pod 30 let, mlajši veterani od 30 do 50 let in starejši veterani nad 50 let. Uvodoma so igralci položili cvetje na grob dr. Antona Soka, svečko pa so prižgali tudi na grobu nekdanjega soigralca Milana Motoha. Tekmovanje je bilo tudi letos, tako kot že od samega začetka, ena od prireditev v sklopu praznika Občine Kozje.

Ekipe so se pomerile vsaka z vsako. Vse tekme so bile zelo napete,  izenačene in borbene, najuspešnejši pa so bili mlajši veterani, ki so tako zmagali drugič po letu 2014. Na drugo mesto so se uvrstili starejši veterani, lanski zmagovalci člani, pa so se morali letos zadovoljiti s tretjim mestom. Tekmovanju je sledil še družabni zaključek z obujanjem spominov na uspešne čase košarke v Kozjem. (R.G.)

sentrock-klik-polsi2017