Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mlaji po Kozjanskem in Obsotelju (foto)


Po krajih in vaseh Kozjanskega in Obsotelja so že pred dnevi pričeli postavljati mlaje, simbol svobode in delavskih pravic. Že v četrtek so gasilci PGD Šmarje pri Jelšah mlaj postavili v Šmarju, petkovo deževje je bil marsikje vzrok za prestavitev postavitve mlaja, v soboto pa so jih postavili v Bučah, v Lesičnem, v Olimju, v Pristavi pri Mestinju in še kje.

Mlaji so skozi zgodovino predstavljali stik z materjo naravo in življenjem. Postavljanje mlaja sicer sega v predkrščanske čase. Prvi maj in z njim povezan praznik dela je posledica delavskega gibanja, pri nas smo ga prvič praznovali leta 1890. Praznik dela je sicer mednarodni praznik delavstva, ki ga praznujejo v večini držav sveta, ena izmed redkih izjem pa so ZDA.

mlaji_kio_2017_2

V Šmarju so tudi letos združili moči gasilci in nekateri prostovoljci. Gasilci PGD Lesično – Pilštanj – Zagorje v Lesičnem, Podčetrtek in Pristava pri Mestinju pa so že poskrbeli, da mlaji ponosno stojijo v njihovih krajih in krajevnih skupnostih. Postavitve v Olimju se je udeležil tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja, ki je ob koncu tudi raztegnil meh.

Misja se bo postavitev mlajev udeležil tudi danes, ko jih bodo postavljali v Polju ob Sotli, pri gasilskem domu v Podčetrtku, pri Termah Olimia, v Zagorju, na Virštanju ter po ostalih številnih krajih.

Vabljeni k ogledu utrinkov s postavljanja mlajev v Šmarju, Pristavi pri Mestinju in Olimju.

*Zahvaljujoč časopisu OKo smo dodali še fotografije s postavljanja mlajev v Sodni vasi, Vidovici, Sedlarjevem, Termah Olimia, Virštanju, Golobinjeku, Podčetrtku in Polju ob Sotli. 

Foto: FB PGD Šmarje pri Jelšah, OKo, eH

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”653″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]polkaholik-polsi-klik