Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Legionarji do zgodovinske prve članske medalje na državnem prvenstvu


Minuli konec tedna se je v Sečovljah odvijalo državno prvenstvo, ki ga je organizirala Boksarska zveza Slovenije in Boks klub Portorož. Na prvenstvu je sodelovalo 7 boksarjev šmarskega boks kluba Legionarji.

Na prvenstvu so tekmovali Eneja Vehovec Pondelak (pionirji do 54 kg), Klara Šurbek (kadetinje do 50 kg), Sara Poharc (kadetinje do 57 kg), Žan Golavšek (kadeti do 57 kg), Gašper Podgoršek (sprva do 66 kg, a so ga kasneje prestavili kategorijo višje – do 70 kg, saj v kategoriji do 66 kg ne bi imel nasprotnika), Gal Šepic (kadeti do 70 kg) in Fran Firer (člani do 75 kg)

Klara Šurbek in Sara Poharc sta postali državni prvakinji, saj se njuni nasprotnici nista pojavili na tehtanju. Gašper Podgoršek je v sobotnem polfinalu boksal kategorijo višje, proti izkušenemu nasprotniku in reprezentantu Tilnu Tudijem iz Portoroža. Po besedah trenerja Aleša Šurbka je Gašper borbo dobro začel, a se je kmalu izkazalo, da je nasprotnik v kategoriji višje in je bil fizično močnejši. Po udarcih v telo je Gašper moral priznati poraz.

legionar_2

Finalno borbo pa si je v članski kategoriji moral priboriti tudi Fran Firer, ki mu je nasproti stal izkušeni Bojan Stoilov iz BK Golden Gloves Ljubljana. Fran je boksal dobro prav vse runde, izkoriščal je višino in se uvrstil v nedeljski finale. Dvoboj je dobil enoglasno saj mu je zmago prisodilo vseh 5 sodnikov (5:0).

V nedeljskem finalu je naprej boksala Eneja Vehovec Pondelak, nasproti ji je stala Kaja Tomasino iz BK Ring Ptuj.  Eneja se je dobro borila skozi celoten dvoboj in uspešno parirala nasprotnici. Nekoliko izkušenejša Ptujčanka je Enejo, ki si šele nabira izkušnje, premagala in Eneja je osvojila odlično 2. mesto.

Žan Golavšek se je v nedeljskem delu pomeril z Žigo Rebernikom iz BK Interkom Celje. Žan se je dobro boril, a je izkušeni Celjan dvoboj dobil po seriji udarcev.

Naslednji pa se je S Tilnom Tudijem, ki je v soboto premagal Podgorška, pomeril Gal Šepic. Po besedah Šurbka je dvoboj potekal v znamenju nepravilnih udarcev in nešportnih potez s strani nasprotnika. Že v prvi rundi je nasprotnik Šepica dvakrat udaril globoko pod pas, za kar je Tudija bil opozorjen. Gal je upošteval navodila in nasprotnika nekajkrat spustil v prazno, da je dobesedno zaplaval mimo, ob tem pa je uspešno kontriral njegove napade.

Tudija je, tako Šurbek, uporabljal nepravilne udarce z notranjim delom roke in rokavice, za kar je v zadnji rundi bil tudi kaznovan z javnim opominom in odvzemom točk, vendar mnogo prepozno. Na koncu so Tudiji prisodili zmago z 3:2. Gal je osvojil drugo mesto.

legionar_3

Fran Firer pa se je v finalu boril z Aljažem Venkom iz Dejan Zavec Boxing. Venko je bil lani 5. na evropskih igrah v Bakuju in najvišje uvrščeni Slovenec na AIBA lestvici (Svetovna boksarska organizacija).

Fran je dvoboj odlično začel, se držal dogovorjenega in Venko v začetku prve runde ni našel rešitve. Dvoboj se je razil in v drugi rundi je Firer prevečkrat pustil nasprotnika blizu ter sprejel dvoboj v klinču (borba od blizu). Po besedah Šurbka je prišlo do padca koncentracije in kondicije, poznala se je utrujenost od prejšnjega dne.

V tretji rundi je Firer zopet boksal veliko bolje, a se je vseeno poznala izkušenost Venka, ki je premagal Firerja in osvojil prvo mesto. Veseli pa dejstvo, da je Firer drugi v Sloveniji in to v kategoriji, kjer je velika konkurenca. Gre za velik uspeh za Firerja kot za klub, ki je s tem osvojil prvo člansko medaljo iz državnih prvenstev.

Vir in foto: BK Legionar