Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozje: ob občinskem prazniku podelili priznanja občinskim nagrajencem (foto, video)


Minuli petek so na “najbolj grajskimi med slovenskimi gradovi”, na gradu Podsreda, proslavili praznik občine Kozje. Poleg pregleda dogodkov med lanskim in letošnjim občinskim praznikom, so podelili priznanja občinskim nagrajencem ter orisali načrte za prihodnost.

Minulo leto v znamenju številnih pridobitev, ponosni na pet kilometrov novih občinskih cest

Na slavnostni seji, ki so se je udeležili tudi nekateri župani občin Kozjanskega in Obsotelja, je županja Milenca Krajnc predstavila pridobitve in delo od minulega praznika. Izpostavila je najpomembnejšo pridobitev, posodobljeno prometno infrastrukturo. V času od lanskega do letošnjega praznika so rekonstruirali in razširili 1700 metrov povezovalne ceste Buče – Polje, ob tema pa še dober kilometer ceste Šonovo – Belo.

Ob tem je ponosna na dober kilometer novozgrajene ceste Veliki kamen – Vetrnik, 260 metrov v Gorjanah in obnovljenega odseka ceste v Podsredi. Ob tem pa je ponosna tudi na obnovo državne ceste Buče – Kozje in številne druge projekte na državnem nivoju.

Več o pridobitvah lahko prisluhnete tukaj:

 

Podelili zlati, srebrn in bronasti grb ter denarni nagradi

Slavnostna seja pa je priložnost za podelitev občinskih nagrad in priznanj. Letos so podelili tri grbe in denarni nagradi. Najvišje priznanje, zlati grb, je županja podelila družinskemu podjetju Ekod d.o.o., ki je po oceni predlagateljev zgled odlične sinergije dobre ideje, poguma in jasne vizije. V osnovi je podjetje specializirano za proizvodnjo sončnih elektrarn in je eno izmed prvih, ki se je v Sloveniji začelo ukvarjati s fotovoltaiko. Vodita ga zakonca Miran in Branka Dobravc.

Ob proizvodnji sončnih elektrarn pa s svojo blagovno znamko Sladko proizvajajo še sadne sokove, pred štirimi leti pa so zavoljo razmer na trgu dejavnost razširili s Pekarno pod gradom.

Pred kamero smo povabili Branko Dobravc, ki nam je zaupala občutke ob prejemu zlatega grba ter nekaj zanimivosti:

 

Za prispevek k lepši in boljši podobi kraja je srebrni grb prejel Miloš Čepin iz Kozjega, bronasti grb pa je županja podelila upokojeni učiteljici Elizabeti Tučič iz Gorice pri Slivnici. Slednja je šolski primer, da biti učiteljica ni le poklic, temveč poslanstvo.

Denarni nagradi pa sta si letos prislužila Prostovoljno gasilsko društvo Buče in Lovska družina Kozje. V PGD Buče so obeležili 90-letnico nesebičnega in prostovoljnega dela, LD Kozje pa je obeležila 70-letno uspešno delo na področju lovstva. 

V imenu nagrajencev je zbrane nagovorila prejemnica bronastega grba Elizabeta Tučič, v imenu županov pa je spregovoril in voščil ob občinskem prazniku župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak

slavnostna_seja_obcina_kozje_2

Po končanem uradnem delu, ki so ga s kulturnim programom popestrili OPZ OŠ Kozje z mladimi glasbeniki ter MePZ Vinea Kozje, je sledilo druženje v prostorih gradu Podsreda.

Vabljeni k ogledu spodnjih fotografij, posnetih na dogodku.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”638″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]sentrock-klik-polsi2017