Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti tekmovali v Bohinju


V nedeljo so tekmovalci Karate Kluba Kozjansko in Obsotelje v Bohinjski Bistrici sodelovali na tekmi Katana Cup 2017 – Bohinj Open. Tekme, ki jo tradicionalno obiskujejo že kar nekaj let zapored, se je udeležilo 10 njihovih tekmovalcev.

Tekmovanje so začeli najmlajši kataši in katašice. V kategoriji kata – najmlajše sta svoje znanje in veščine prikazali dvojčici Bele. Uspešno in brez težav sta se prebili do finala, kjer sta se kot že na večjih tekmah pomerili med seboj. Na koncu je slavila Ana Bele, Lea pa je zasedla 2.mesto. 

Tekmo so nadaljevali najmlajši dečki. V kategoriji kata – mlajši je nastopal Filip Lotič. Filip je dobro izkoristil izkušnje, svoje znanje in se povzpel na najvišjo stopničko. Patrik Kosi je s tekmovalno kariero komaj pričel in kljub temu, da ni dosegel vidnejšega rezultata, pridobil nove izkušnje, ki mu bodo koristile pri njegovi nadaljnji tekmovalni karieri.

Najmlajši in sotekmovalcem že dobro poznani Vinko Juraja je s svojim klubskim kolegom Lenartom Ploštajnerjem nastopil v kategoriji kata – najmlajši. Tudi v tej kategoriji Vinko iz tekme v tekmo razvaja z odličnimi dosežki, kar je znova potrdil. Brez težav je zopet slavil na najvišji stopnički, Lenart pa je dosegel šesto mesto.

Zadnji izmed katašev je nastopil že izkušeni Grega Zbil, ki je z nastopi odlično, nato pa z malo nepazljivosti izgubil, vendar dobil dodatno priložnost v repasažu, kjer se je zbral in izkoristil priložnost ter na koncu osvojil odlično 3. mesto.

Med tem so se tudi borbaši že dodobra ogreli. Kljub temu, da so bili dan pred tem vsi trije prisotni na reprezentančnih pripravah, so bili v nedeljo zopet pripravljeni za dolgo pot na Gorenjsko in novo tekmo. To jim je predstavljalo dober trening pred morebitno tekmo na balkanskem prvenstvu v Turčiji. Prvi je v borbah nastopil Jakob Žumer v kategoriji dečki nad 40 kg. Osvojil je končno 3. mesto. V kategoriji ml. kadeti do 50 kg je nastopil Nejc Kunštek. Po zelo dobri borbi je v zadnjih 10 sekundah izgubil prednost in izgubil ter na koncu osvojil 3. mesto. Kot zadnji, najstarejši, se je v borbah, v kategoriji kumite – mlajši kadeti pomeril še Žan Luka Lesnika. Uspešno se je zbral in taktično boril vse do finala, kjer je moral priznati poraz nasprotniku iz Grosuplja in tako na koncu zasedel dobro drugo mesto.

V Bohinju je tokrat sodelovalo kar nekaj manj izkušenih tekmovalcev, ki se počasi pridružujejo tekmovalnemu timu. Kljub temu, da niso dosegli vidnejših uvrstitev, so v klubu ponosni na njih in prepričani, da bodo s trdim delom dosegali rezultate kot jih njihovi izkušenejši klubski kolegi in bodo kmalu prepoznavni in nevarni nasprotniki tekmovalcem iz vse Slovenije.

festival-cokolade-polsi-klik