Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Cvetna nedelja v Šmarju pri Jelšah (foto)


Včeraj so po cerkvah po vsej Sloveniji obeležili cvetno nedeljo, zadnjo nedeljo pred veliko nočjo, spomin Jezusovega slovesnega prihoda v Jeruzalem. Po cerkvah so blagoslavljali butare in oljčne vejice in prebirali evangelijska poročila o Jezusovem trpljenju.

Cvetna nedelja je simbolni začetek velikonočnega tedna, ki se konča s Kristusovo zmago nad smrtjo in vstajenjem v večnost. Velikonočni čas bo vse do velikonočnega ponedeljka, ki bo zaključil sobotno dogajanje – blagoslov jedil in velikonočno procesijo, s katero bodo obeležili temelj in bistvo krščanstva.

Župnik med blagoslovom cvetja zelenja.
Med nedeljskima dopoldanskima svetima mašama je potekal blagoslov cvetja zelenja.

Obiskali smo odlično obiskano dogajanje v Šmarju pri Jelšah in s fotoaparatom obeležili dogajanje, med drugim tudi butaro velikanko, ki so jo izdelali v Močlah.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”639″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]sentrock-klik-polsi2017