Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Brezplačni tečaji tujih jezikov, zdravega življenjskega sloga in slovenščine na Ljudski univerzi Rogaška Slatina


Ljudska univerza Rogaška Slatina že 57 let skrbi za izobraževanje in usposabljanje odraslih na območju Kozjanskega in Obsotelja in s svojimi programi in aktivnostmi je močno vpeta v lokalno okolje. Že vse od leta 1959 imajo pomembno vlogo pri zagotavljanju potreb po izobraževanju, vseživljenjskem in medgeneracijskem učenju za vse ljudi na našem območju.

Glede na potrebo lokalnega okolja ter strateške usmeritve in cilje naše države Ljudska univerza že vrsto let zagotavlja široko paleto kakovostnih izobraževalnih programov, tako na področju formalnega kot tudi neformalnega izobraževanja ter celovito svetovanje, informiranje ter usposabljanje za temeljne in poklicne kompetence.

Zavedajo se pomembnosti sodelovanja z lokalnimi podjetji, šolami in organizacijami, saj le tako lahko  realiziramo vsa pričakovanja naših udeležencev izobraževanj ter oblikujemo skupne uspešne projekte.

Na Ljudski univerzi Rogaška Slatina se lahko v okviru projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2016-2019 udeležite BREZPLAČNIH jezikovnih in računalniških tečajev ter zdravega življenjskega sloga. Ciljna skupina pri vključitvi so zaposleni, starejši od 45 let in z izobrazbo do 5. stopnje (zaključena poklicna šola).

lur_2

V tečaje (angleščina, nemščina, ruščina, računalništvo, zdrav življenjski slog) se lahko vpišete v tem terminu do 26. 4. 2017 v referatu Ljudske univerze Rogaška Slatina ali po tel. na 03/ 818 24 40 ali 041 415 635 ali na elektronski naslov: [email protected]. Vpišete se lahko tudi izven termina, tečaj se začne, ko je skupina polna.

V mesecu maju pa bodo začeli z izvajanjem programa za tujce, Začetna integracija priseljencev (ZIP), ki je namenjen državljanom tretjih držav. ZIP tečaj slovenščine je namenjen odraslim, ki bi se radi naučili slovenščine za potrebe vsakdanjega življenja, službe in družabnega življenja. Vsebina tečaja je zasnovana na komunikacijskem pristopu ter vsakdanji rabi slovenščine.

Vsi, ki bi se želeli vključiti v program ZIP, na Upravni enoti Šmarje pri Jelšah (urad za tujce) zaprosite za potrdilo in se nato z njim oglasite v referat Ljudske univerze. Tudi tujci, ki so državljani Evropske unije in bi se radi naučili slovenskega jezika, se lahko vpišejo v poseben program, ki traja 60, 80 ali 120 ur.

f/t: LURS