Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Blagoslov motorjev in motoristov v Rogaški Slatini (foto)


Na velikonočni ponedeljek so se številni motoristi in ljubitelji dvo-, tri- in štirikolesnikov zbrali pri župnijski cerkvi Sv. Križa v Rogaški Slatini na tradicionalnem blagoslovu motorjev in motoristov. Letos se jih je zbralo ogromno število, kar pomeni, da se je dogodek, ki ga organizira Moto klub Pegaz Rogaška Slatina, dodobra “prijel”.

Zbrane je pri sveti maši, ki se je pričela ob 10. uri, nagovoril slatinski župnik Jože Vehovar. Poleg zanimive in poučne pridige, je Vehovar vse motoriste ter številne ostale zbrane ljubitelje dvokolesnih konjičkov priporočil zavetniku, sv. Krištofu, zavetniku voznikov, pa tudi čolnarjev, splavarjev, nosačev romarjev in popotnikov. 

blagoslov_motoristov_rogaska_2017_2

Seveda pa namen tradicionalnih srečanj v Rogaški Slatini še zdaleč ni samo sestajanje motoristov, je tudi opozarjanja javnosti in motoristov na prometno varnost, ki še vedno ni na ravni, kot bi si želeli udeleženci v prometu in ostali.

Po končani maši je sledil blagoslov motorjev in motoristov, nato panoramska vožnja, tej pa je sledila pogostitev in druženje, za kar so poskrbeli v slatinskem Coffee Shopu.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”644″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]muzikal-polsi-klik