Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski kmetijski sejem 2017 odlično obiskan (foto, video)


Včeraj se je po letu premora odvil šmarski kmetijski sejem, ki ga je že dvanajstič organizirala Kmetijska zadruga Šmarje pri Jelšah. Tudi tokratna rdeča nit sejma je bila skrb za okolje ter ohranjanje kmetijske panoge na območju Kozjanskega in Obsotelja.

Letošnja sejemska izvedba je bila že na prvi pogled bogatejša kot vse doslej, saj se je prizorišče dogajanja raztegnilo vse od znamenitega Zadružnika, kjer se je tokrat nahajal glavni oder. Z njega so prve obiskovalce pozdravili člani ansambla Poet, ki so s svojo razigranostjo in šaljivostjo tudi tokrat navdušili zbrane.

Letos so si obiskovalci na bogato obloženih stojnicah, ki jih je bilo kar 21 lahko ogledali številne izdelke, pripomočke in pekovske dobrote. Pred trgovino Kašča so se predstavljali lokalni ponudniki in Mlekarna Celeia, pred trgovino Dom, kjer je Kmetijska zadruga ponujala zelenjavo in sadike, pa so se predstavljali še poslovni partnerji trgovine z izdelki, ki jih sicer ponujajo tam.

smarski_kmetijski_sejem_2017_2

Seveda pa je bilo ogromno kmetijske mehanizacije. Našteli smo tri zastopnike za traktorje, seveda pa niso manjkali niti tisti za traktorske priključke. 

Direktor Vinko But in župan Stanislav Šket uradno odprla letošnji sejem 

Sejem sta z nagovoroma uradno odprla direktor Kmetijke zadruge Vinko But in šmarski župan Stanislav Šket. But ni skrival navdušenja nad odličnim obiskom sejma: “Veseli smo tako velikega obiska, sejem smo organizirali nekoliko drugače kot prejšnja leta. Malo smo ga povečali, seveda pa smo popestrili ponudbo – najdete lahko lokalno in domačo hrano,” je med drugim dejal, ko je pozdravil obiskovalce z odra.

Obiskovalce pa je nagovoril tudi župan Šket in jih pozdravil v imenu Občine Šmarje in ostalih Občin Kozjanskega in Obsotelja. Tudi on ni skrival navdušenja nad obiskom, med drugim pa je tudi izpostavil veliki pomen sejma v občini, ki je izrazito kmetijska.

Bogat spremljevalni program z osrednjo gostjo Natalijo Verboten

Letošnje sejemsko dogajanje so v prvi vrsti popestrili člani ansambla Poet, obiskovalci pa so lahko sodelovali v “kravji stavi”, ko so ugibali težo živali. Zmagovalec se je moral kar najbolj približati pravi teži, torej 720 kilogramom.

Številne pa je navdušil “umetnik z motorko”, ki je v času sejma z omenjenim orodjem izoblikoval leseno podobo konja. 

Številni žurerji in najmlajši pa so nestrpno čakali na prvo ime zabavnega dela sejma, Natalijo Verboten. Slednja je na oder stopila nekaj čez poldne in poskrbela za odlično zabavo.

smarski_kmetijski_sejem_2017_3

Kot se za tovrstni dogodek spodobi, pa je bilo poskrbljeno tudi za okusno jedačo in vrhunsko pijačo.

Sprehodili smo se po sejemskem vrvežu in pred kamero povabili nekatere obiskovalce, ki so nam zaupali vtise o sejmu. Prisluhnete jim lahko tukaj:

 

Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”633″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]polka-valcek-polsi-klik