Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Veteranska liga v košarki ima nove zmagovalce


S tekmami desetega kola se je končala jubilejna, 10., sezona Veteranske lige v košarki Kemoplast Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Letos je v ligi znova nastopalo pet ekip, dve iz občine Kozje in po ena iz občin Podčetrtek, Šmarje pri Jelšah in Šentjur.

V zadnjem kolu smo videli le eno tekmo, saj ekipa KK Podčetrtek ni prišla ne tekmo proti ekipi ŠD Kozje. Neprihod na tekmo jih je stal končnega tretjega mesta, saj jih je prehitela ekipa ŠD Šmarje, ki je bila v zadnjem kolu prosta.

Prav zadnja tekma pa je odločala o naslovu prvaka. Že pred njo je bilo jasno, da bomo dobili novega, četrtega zmagovalca lige. Po petih naslovih ekipe KK Šentjur 2000, treh KK Podčetrtek in enem ŠD Kozje, sta se letos v odločilni tekmi pomerili ekipa Planina, ki je imela zmago več in ekipa Dren Lesično, ki je zmagala v prvem letošnjem medsebojnem obračunu.

KK Dren Lesično
KK Dren Lesično

Ekipa Dren Lesično je odločilno tekmo odigrala brez obeh organizatorjev igre, kar se je pokazalo za prevelik primanjkljaj. Ekipa Planine je že prvo četrtino dobila z 10 desetimi točkami razlike, do polčasa pa je prednost podvojila. V tretji četrtini so se igralci Drena le uspeli nekoliko približati, vendar pa so v zadnji četrtini igralci Planine ponovno ušli in zanesljivo zmagali ter se veselili naslova prvaka.

Ima pa ekipa iz Lesičnega najboljšega strelca lige. Kljub odsotnosti v zadnji tekmi je ta naslov odnesel Benjamin Lipnik z doseženimi 141 točkami. Nevarno se mu je sicer približal Boštjan Korošec iz ekipe Planina, vendar pa mu je zmanjkalo šest točk, da bi ga dohitel.  

Kapetani najboljših treh ekip so prejeli pokale.
Kapetani najboljših treh ekip so prejeli pokale.

Po odigrani zadnji tekmi so se igralci preselili v Motel Ribnik Kozje, kjer je sponzor lige, podjetje Kemoplast, poskrbel za tradicionalno pogostitev. Pokale najboljšim je podelil predsednik Športne zveze Kozje, Roman Gradišek, ki je vse zbrane pozdravil tudi v imenu odsotnega sponzorja Petra Lapornika. Pravkar minulo sezono je ocenil kot dokaj mirno, saj je vse potekalo brez večjih težav. Vsem udeležencem se je zahvalil za udeležbo v ligi in jih že povabil k sodelovanju tudi v prihodnji sezoni. (R.G.)

polovicka_celje_klik