Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tajfun redni del končal z zmago; nocoj na parket še termalci in Rogaška, ki se je okrepila; Janina uspešna v Mariboru


Tajfun je redni del Lige Nova KBM končal z dvema pomembnima zmagama proti ekipama, ki bosta prav tako sodelovali v ligi z obstanek. Vanjo bo namesto 10 zmag, ki jih je dosegel na igrišču, kljub temu, da so vse ekipe sodelovale od začetka prenstva, prenesel le šest uspehov …
 
Gostje iz Škofje Loke so izkoristili mlačen šentjurski začetek in povedli 3:9, po minuti odmora pa se razmerja na igrišču niso izboljšala, saj je LTH Castings povedel s 5:12.

Po vstopu Tomaža Jereba se je v drugi četrtini z domače strani začela boljša predstava. Najprej s serijo 9:0, potem pa še s 16:2. Ob polčasu je domača prednost znašala 16 točk.

V tretji četrtini se je ponovila stara hiba, ko igralci ob visokem vodstvu popustijo, saj so se mladi gostje v 29. minuti približali na štiri točke zaostanka. Vseeno do kritičnih trenutkov ni prišlo, saj je razlika ob dobrem pristopu kmalu znova narasla na dvomestno.

Tajfun : LTH Castings 74:61 (7:12, 30:9, 16:24, 21:16)

Dvoštevilčni so bili Grant z 22 točkami, Jereb s 16 in Spicer z 12, Vujasinović pa je poskrbel za 12 podaj za zadetek.

Jurica Golemac, trener Tajfuna: “Čestitke fantom za igro na tej tekmi. Škofjeločani so pokazali, da so mlada, a resna ekipa. Za to zmago smo se morali nagarati. Sedaj imamo dovolj časa, da se pripravimo na nadaljevanje sezone. Znova bi se rad zahvalil našim navijačem.”

Rade Mijanović, trener LTH Castings: “Čestitke ekipi Tajfuna za zmago. Po slabi drugi četrtini se nam je uspelo vrniti v tekmo, vendar žal to ni bilo dovolj.”

§ §

Ob 19.00 bo v Podčetrtku tekma z ekipo Sixt Primorska, ki bo prav tako kot termalci sodelovala v ligi za obstanek. 

Andrej Žakelj, trener Term Olimia Podčetrtka: “Ponovno nas čaka težka tekma proti ambiciozni ekipi, ki je zelo dobro vodena. V kolikor bomo imeli več energije kot na srečanju prejšnjega kola, se lahko enakovredno kosamo s tekmecem.”

Rogaška bo sodelovala v ligi za prvaka, kamor se dosedanje tekme ne prenašajo v nobeni obliki. Gostujoča tekma v Stožicah se bo začela ob 20.00.

Damjan Novakovič, trener Rogaške: “Na zadnji tekmi rednega dela Lige Nova KBM nas čaka dvoboj proti Unionu Olimpiji, ki igra v odlični formi. Tekma ne odloča o ničemer, želim pa si, da redni del zaključimo z dobro predstavo.”

Moštvo Rogaške se je pred začetkom končnice državnega prvenstva okrepilo z novim tujim košarkarjem. S Slatinčani je pogodbo do konca sezone podpisal Eldin Čamdžić. Novinec prihaja iz Bosne in Hercegovine, pri 26 letih in 195 cm pa igra na položaju branilca. Čamdžić, ki je bil konec leta 2014 na preizkušnji pri laškem Zlatorogu, je sezono začel na Kosovu pri ekipi Golden Eagle Ylli, pri kateri pa je nastopal le do lanskega novembra. Na zgolj štirih tekmah kosovskega prvenstva je v povprečno 24 minutah na srečanje dosegal 6,3 točke in 2,8 skoka. Izven meja Bosne in Hercegovine je doslej branil še barve ciprskega AEK-ja.

§ §

V 3. kolu lige za prvakinje v ženskem državnem košarkarskem prvenstvu je slatinska zasedba gostovala v Mariboru. 

Janina je v 7. minuti povedla za sedem točk, a je domača zasedba vrnila s serijo osmih točk. Do sredine druge četrtine sta bili ekipi izenačeni, do polčasa pa so gostje s trojkami Zale Belak in Tine Bastšić ušle na osem točk prednosti. 

Slatinčanke so v tretji četrtini največ vodile za 11 točk, v zadnjem delu pa so mariborska dekleta zaostanek najbolj zmanjšala na pet.

Maribor : Janina 41:46 (14:15, 7:14, 11:11, 9:6)
Bastašič 12 (12 skokov), Serdar 11, …

Andrej Kuzma, trener Maribora: “Zelo slaba predstava z obeh strani, Janina pa je zadela kakšno trojko več od nas, kar ji je prineslo zmago. Naš odstotek meta pove vse o tem, zakaj smo tekmo izgubili.”

Slobodan Rmuš, trener Janine: “Obe ekipi sta prikazali slabo igro s preveč napakami. Mislim, da smo tekmo zasluženo dobili, saj smo ves čas vodili. Mariborčanke so skušale z agresivno igro ustaviti naše branilke in jih prisilile v številne napake. Do zmage smo prišli, ker smo bili manj slaba ekipa.”

Lestvica

    Z/P Točke
1. Athlete Celje 11/1 23
2. Triglav 11/1 23
3. Ilirija 8/4 20
4. Konjice 3/10 16
5. Janina 2/11 15
6. Maribor 2/10 14

V sredo, 22. marca, bo ob 19.30 v dvorani Janina na sporedu tekma s Konjicami.

oblast-polsi-klik1