Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski boksarji znova pokazali odlično pripravljenost, Gal Šepic najboljši tehnični boksar turnirja


Minulo soboto je bilo v Slovenski Bistrici tekmovanje za 23. Zlati grb občine Slovenska Bistrica, eno najstarejše tekmovanje pri nas. Udeležilo se ga je pet slovenskih in dva hrvaška klub, nastopili so tudi štirje boksarji BK Legionar. Poleg Klare Šurbek, ki je odboksala štiri runde “sparinga”, so v uradnem delu nastopili še Sara Poharc, Gašper Podgoršek in Gal Šepic.

Kadetinja Klara Šurbek je tako tik pred uradnim pričetkom v sparingu v kategoriji do 50 kilogramov odboksala proti nasprotnici, sicer mladinki Karin Čerček iz Golden Gloves Ljubljana. 

V uradnem delu pa je najprej v ring stopila Sara Poharc, ki je boksala proti Tii Jasenc iz Golden Gloves Ljubljana. Sara sicer nastopa v kategoriji kadetinj do 54 kilogramov, a se je tokrat pomerila z nasprotnico težnostno kategorijo višje. Kljub nekoliko “višji oviri” se je Sara po besedah trenerja Aleša Šurbka odlično borila in prikazala dober boks, ob čemer je pohvalno, da je stopnjevala ritem do konca in zmagala.

V kategoriji do 66 kilogramov se je Gašper Podgoršek pomeril z izkušenim Hrvatom Luko Šunjergi iz BK Knockout Zagreb. Tudi Gašper je prikazal odlično borbenost in visok ritem boksa, a je to za zmago bilo nekoliko premalo.

Z leve: Klara Šurbek, Sara Poharc, trener Aleš Šurbek in Gal Šepic.
Z leve: Klara Šurbek, Sara Poharc, trener Aleš Šurbek in Gal Šepic.

Zadnji od Legionarjev je v ring stopil kadet Gal Šepic, ki je nastopil v kategoriji do 70 kilogramov. Nasproti mu je stal hrvaški boksar Antonio Čuturić iz BK Predator Rijeka. Proti nekoliko višjemu nasprotniku je Gal odlično odboksal in potrpežljivo zadeval nasprotnika, stopnjeval ritem ter po besedah Šurbka pokazal odličen boks skozi celoten dvoboj.

Seveda pa je bil Gal opažen tudi s strani žirije, saj je bil izbran za najboljšega tehničnega boksarja turnirja in je prejel pokal. Slednje je zagotovo veliko priznanje za mladega boksarja, seveda pa tudi za klub. 

Nagrado Zlati grb si je priboril hrvaški boksar Leo Cvetkovič iz BK Predator Rijeka (v kategoriji do 81 kilogramov), ki je premagal Luko Mejača iz Fight Club Ljubljana. Prvič v zgodovini bistriškega grba ni prejel Slovenec.

Na tekmovanju je bil prisoten tudi eden najboljših Legionarjev, Fran Firer, a njegov nasprotnik ni pripotoval iz Rijeke, saj se je nekaj dni pred dvobojem poškodoval.

Foto: Facebook BK Legionar