Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladina se je šla poslance: regijski otroški parlament v Podčetrtku (foto, video)


Včeraj je OŠ Podčetrtek gostila 27. regijski otroški parlament, na katerem so sodelovali učenci, predstavniki šol šmarske upravne enote. Letošnja tema oz. rdeča nit je bila Otroci in načrtovanje prihodnosti, ki so jo učenci sami izbrali na zadnjem nacionalnem otroškem parlamentu, v dvorani državnega zbora Republike Slovenije.

Osrednji gostje so bili upokojena dolgoletna učiteljica na OŠ Podčetrtek Veronika Kajba, župan občine Podčetrtek Peter Misja ter odlična vsestranska učenka Tea Mavračič. 

regijski_otroski_parlament_podcetrtek_2

Letos učenci in učenke, udeleženci otroških parlamentov razpravljajo o temi Otroci in načrtovanju prihodnosti ter o njenih podtemah, ob katerih se sprašujejo kdo sem in kakšen človek želim postati, o okolju, vrednotah in prihodnosti. V Podčetrtku so nekaj svojih pogledov, doživetij in izkušenj, izpostavili zgoraj omenjeni gostje ter s svojim razmišljanjem podali smernice za nadaljnje delo po skupinah.

Nekaj utrinkov smo posneli, ogledate si jih lahko tukaj: 

 

Še pred začetkom uvodnega dela sta za kratki kulturno-glasbeni program poskrbela devetošolca z učiteljico Mihaelo Pihler. Nato sta voditelja programa Nika Herček in Tomaž Dolar pred zbrane (med njimi so bili tudi županja občine Kozje Milenca Krajnc, ravnateljica OŠ Podčetrtek Sonja Švajger, ravnatelj OŠ Kozje Roman Gradišek in nekateri drugi), povabila osrednje goste, ki so podali osnovne smernice za kasnejša stališča in sklepe, ki so jih učenci prenesli v tri delavnice.

V posamezni delavnici je sodelovalo do deset učencev. Prva delavnica je potekala pod vodstvom Saša Oberskega, druga pod vodstvom Anite Skerbiš in tretja po vodstvom Eve Cankar. Po končanih delavnicah so se še enkrat dobili skupaj ter dognanja in argumente predstavili ostalim udeležencem.

Pred kamero smo povabili mentorico Simono G. Drofenik, ki nam je zaupala več podrobnosti v zvezi z regijskim otroškim parlamentom:

 

Utrinki z dogodka:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”630″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]polka-valcek-polsi-klik