Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Proslave ob materinskem dnevu po Kozjanskem in Obsotelju (foto)


Sinoči so se po številnih krajih po Kozjanskem in Obsotelju odvile proslave ob materinskem dnevu. Že popoldne v Pristavi pri Mestinju in na Donački Gori, v večernih urah pa še v Podčetrtku, Polju ob Sotli, Bučah in po nekaterih drugih krajih.

V Podčetrtku materinski in starševski dan

Krajevna skupnost Podčetrtek in Župnija Podčetrtek pa sta v podčetrteškem gasilskem domu pripravila materinski in starševski dan z bogatim kulturnim programom.

Nastopili so otroci Vrtca Podčetrtek, harmonikarja Andraž Hedrih in Žiga Košir, Cerkveni otroški pevski zbor, kitarist Tim Milčevski, devetošolci OŠ Podčetrtek, Ema in Žan Osojnik, Lara Košir, Aleksej Ivačič Kolar, za presenečenje večera pa so poskrbeli Sotelski slavčki z županom Petrom Misjo, ki je ob tej priložnosti vsem ženskam in materam v imenu vseh moških voščil ob njihovem prazniku.

Na koncu se je vsem zahvalil predsednik KS Podčetrtek Urban Videtič.

proslave_za_matere_in_zene_2

Odličen odziv tudi v Polju ob Sotli

Številne matere, žene in možje pa so se zbrali tudi v Domu krajanov Polje ob Sotli, kjer so jih s proslavo počastili KS Polje ob Sotli in TKD Polje ob Sotli. Tudi tukaj ni manjkalo kulturno-zabavnega programa, ki so ga povezovali Nika, Niko in Alen. 

Uvodoma so obiskovalke in obiskovalci uživali v kratki igri, ki so jo pripravili domačini, sledil je nastop mlade pianistke Doroteje, recital Eve Juhart, del programa pa so z recitali posvetili tudi očetom.

Zbrane je pozdravil predsednik KS Polje ob Sotli Boštjan Hostnik, ki ni skrival veselja nad lepim številom obiskovalk in obiskovalcev ter se zahvalil vsem, ki so pripomogli k izvedbi proslave. Seveda pa je materam voščil tudi župan Peter Misja, ki je spomnil, da je ta dan namenjen tudi praznovanju družin.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih v Podčetrtku in Polju ob Sotli.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”628″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]V Pristavi poklon mamam in družinam

V pristavi pri Mestinju je ob materinskem dnevu vladalo čudovito praznično vzdušje. Zbrane je uvodoma nagovoril sam župan Peter Misja, tokrat nekoliko drugače, s pesmijo. Skupaj z Vaškimi pevkami je ob spremljavi svoje harmonike zapel pesem »To je ljubezen mamina.«

Sledili so nastopi najmlajših, začenši s tistimi iz pristavškega vrtca, kis o jim sledili učenci pristavške podružnične šole. Prav vsi so se zelo potrudili, pobožali srca vseh zbranih in v zahvalo prejeli bučne aplavze.

Zadnjo besedo je imel predsednik KS Pristava pri Mestinju Srečko Gobec, ki se je zahvalil nastopajočim in poudaril, da želijo, da marčevsko praznovanje postane praznovanje prav vseh krajank. Druženje v Pristavi se je ob glasbi ter dobri kapljici in jedači nadaljevalo vse do noči. 

proslave_za_matere_in_zene_3

Praznovali tudi na Bučah

Materam in družinam so se poklonili tudi na Bučah, kjer so obiskovalke in obiskovalci uživali v pestrem programu, ki so ga tudi tam pripravili najmlajši.

Poleg igre, pesmi in recitalov, so sta zbrane nagovorila in materam ob tej priložnosti čestitala še županja občine Kozje Milenca Krajnc ter predsednik KD Buče Mrko Mramor. 

Sledilo je druženje s pogostitvijo, seveda ni manjkalo prijetnega klepeta.

Vabljeni k ogledu galerij fotografij, posnetih na dogodkih.

V spodnji galeriji fotografij si lahko ogledate utrinke s Pristave in Buč.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”629″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]polka-valcek-polsi-klik