Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo PP Rogaška Slatina: 22. 3. 2017


13. marca so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o travniškem požaru, ko je občan kuril suho travo na svoji parceli in se je ogenj zaradi vetra razširil na sosedovo posest. Zaradi požiganja bodo policisti zoper kršitelja podali predlog za uvedbo postopka o prekršku inšpekcijski službi.

V drugem primeru je občan prav tako požigal suho travo. Ogenj se je razširil po travniku v velikosti hektarja. Pri tem je bil ožgan tudi drog elektrine napeljave ter nekaj dreves na obrobju gozda. Povzročitelja bodo policisti ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

V kratkem obdobju so policisti obravnavali štiri primere požarov, ki so bili posledica požiganja suhe trave oz. grmovja. Ob tem opozarjajo, da je požiganje (kurjenje izven urejenih kurišč) nenevarnih naravnih snovi prepovedano. Prav tako je prepovedano požiganje, sekanje ali drugačno uničevanje živih mej, grmišč in s suho zarastjo poraslih površin po pašnikih, travnikih in poljih v času gnezdenja ptic in poleganja mladičev med 1. marcem in 1. avgustom.

Policisti so 13. marca posredovali pri sporu med partnerjema, kjer je partnerka v vinjenem stanju žalila in napadala partnerja. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog

Policisti so 15. marca Obravnavali smo prometno nesrečo na parkirišču, ko je voznica z osebnim avtomobilom trčila v dve drugi parkirani vozili. Policisti so povzročiteljici odredili preizkus alkoholiziranosti in ugotovili, da je omenjena močno pod vplivom alkohola. O sankciji bo odločalo Sodišče za prekrške.

Policisti so 18. marca imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, ki je vozila v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje. Zasegli so ji vozilo ter na sodišče podali obdolžilni predlog.