Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 28. 3. 2017


PES BREZ NADZORA UGRIZNIL TEKAČA

Občanka je 20. marca tekla na relaciji Močle-Vrh, kjer jo je v bližini stanovanjske hiše napadel pes in ji z ugrizom povzročil telesne poškodbe. Policisti so na kraju ugotovili, da je bil pes brez nadzora lastnika, občanko pa je pes ugriznil v nogo in jo lažje telesno poškodoval. Občanka je bila po ugrizu oskrbljena s strani zdravstvenega osebja, lastnik psa pa je bil oglobljen.

NEZNANEC JI JE ODTUJIL GSM

Na Policijsko postajo Šmarje pri Jelšah se je 21. marca oglasila občanka in naznanila, da je neznanec njenemu sinu pred časom odtujil mobilni aparat, njegova aktivnost pa se je sedaj pojavila v enem izmed mobilnih omrežij. Policisti so pričeli z zbiranjem obvestil, po vseh zbranih obvestil in dokazih pa bo zoper storilca podana kazenska ovadba.

VINJEN RAZGRAJAL IN VZNEMIRJAL DOMAČE

Policisti so bili v večernem času 21. marca obveščeni, da je mlajši moški v vinjenem stanju razgrajal na domačem naslovu. S prihodom policistov na kraj se je kršitelj pomiril, zaradi kršitev določil Zakona o javnem redu in miru pa je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

NENADZOROVANA TRAVNIŠKA POŽARA

Policisti so bili obveščeni o dveh travniških požarih na območju občine Šmarje pri Jelšah, ki sta se zgodila 22. in 25. marca. Na kraju je bilo v obeh primerih ugotovljeno, da sta domačina čistila travišča ob robu gozda s požiganjem, ki ju zaradi vetra nista mogla več krotiti. Gasilci so požar omejili, kršitelja pa bosta zaradi kršitev oglobljena.

VOZIL KOLO Z MOTORJEM BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so med redno kontrolo lokalne ceste v naselju Šmarje pri Jelšah 24. marca ustavili in kontrolirali voznika kolesa z motorjem, brez veljavnega vozniškega dovoljenja kategorije, ki jo potrebuje za vožnjo. Vozniku je bilo kolo z motorjem zaseženo, kršitelj pa se bo moral zagovarjati pred sodiščem.

GROZIL BIVŠI PARTNERKI PREKO SMS SPOROČIL

Na policijsko postajo se je zglasila občanka in policistom naznanila, da ji preko telefona s pošiljanjem SMS sporočil grozi njen bivši partner. Po preveritvi navedb oškodovanke in pridobitvi vseh dokazov zoper osumljenega sledi kazenska ovadba.

POZABIL DENAR NA BANKOMATU

Na policijsko postajo se je zglasil občan, ki je policistom naznanil, da je pri dvigu denarja na bankomatu le tega pozabil v reži. Ko se je vrnil nazaj, denarja ni bilo več v reži. Policisti ugotavljajo okoliščine naznanjenega dejanja.

TRČIL V KANDELABER JAVNE RAZSVETLJAVE IN S KRAJA POBEGNIL

V kraju Nezbiše je do sedaj neznani voznik z vozilom trčil v javno razsvetljavo ter odpeljal s kraja. Na kraju so ostali deli vozila, na podlagi katerih bodo policisti poizkušali ugotoviti povzročitelja.