Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 7. 3. 2016


Padec kolesarja

V noči na 1. 3. 2017 je kolesar iz Šentjurja padel v bližini centralnega križišča. Med padcem si je močno poškodoval desno roko in nato zdravniško pomoč iskal v SB Celje.

Vlom

Prejšnji teden smo poročali o vlomu v bencinski servis na Planini. V noči na 2. 3. 2017 je neznanec ponovno vlomil v bencinski servis, vendar tokrat v prostore priročnega skladišča. Odtujil ni ničesar.

Preventiva

Policista PP Šentjur sta se 2. 3. 2017 odzvala vabilu Osnovne šole Franja Malgaja in se udeležila intervjuja v okviru izbirnega predmeta šolsko novinarstvo, na temo medvrstniškega nasilja. 

Prepovedana droga

V popoldanskem času 3. 3. 2017 je bil krajanu Šentjurja zasežen zvitek marihuane. Po opravljeni analizi mu bo izrečena globa.

Preventiva

Policista PP Šentjur sta 3.3.2017 na povabilo Društva starodobnikov v šentjurski sejni dvorani izvedla predavanje na temo sprememb zakonodaje na področju varnosti cestnega prometa. Predavanje je bilo dobro prejeto.

Odtujeno vozilo

Policisti SENDM pa so na počivališču Zima kontrolirali voznika, državljana Romunije, in ugotovili, da vozi osebni avtomobil, ki je bil pred tremi dnevi odtujen v Italiji. Vozilo je bilo zaseženo. Voznik je bil pridržan.

Tatvina drv

Na območju Planine je nekomu očitno zmanjkalo drv. Pred mesecem dni si jih je nabral  v Gračnici, zdaj pa v Šentvidu. Tokrat jih je odtujil za cca 1 m3.

Požar

Dne 4. 3. 2017 se je lastnik vikenda odločil pospraviti okolico. Med kurjenjem vejevja pa se je zaradi vetra ogenj hitro razširil po travniku. Ogenj so pogasili gasilci iz bližnjih prostovoljnih gasilskih enot. Povzročitelj se bo moral zagovarjati na sodišču.

Pretep

Dne 5. 3. 2017 je zaradi neporavnanih finančnih obveznosti prišlo do spora med dvema krajanoma. Poslovanje sta zaključila s pretepanjem. Oškodovanec je iskal zdravniško pomoč v SB Celje. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Bojan Šipek

Pomočnik komandirja PP

Višji policist vodja izmene II