Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 29. 3. 2017


Požar I.

Policisti so bili 21. 3. 2017 obveščeni o požaru na območju Pletovarja. Na kraju so policisti z ogledom ugotovili, da je krajan ob rob gozda odvrgel pepel. V pepelu je bila še žerjavica, ki jo je razpihal veter, tako da se je vnela suha trava in podrast v gozdu. Zgorelo je cca. 1.000 m2 gozdne podrasti na območju. Materialna škoda znaša po nestrokovni oceni cca. 500 €. Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.

Ogoljufan kupec avtomobila

Kupec z Gorenjske je 22. 3. 2017 prijavil kaznivo dejanje goljufije. Pred dnevi je na območju Šentjurja v eni od avtohiš kupil rabljeno vozilo. Prodajalec mu je zagotavljal, da je vozilo brezhibno in ni bilo nikoli poškodovano, zato je kupec v dobri veri vozilo kupil. Naslednji dan se je vozilo že pokvarilo, mehaniki pa so kmalu ugotovili, da je bilo vozilo tudi poškodovano in za silo popravljeno. Ker prodajalec vozila kljub reklamaciji ni hotel sprejeti nazaj, bo o zadevi imelo zadnjo besedo sodišče.

Požar II.

Okoli 21.00 ure dne 22. 3. 2017 je zagorelo v Dobju. Zgorela je večja delavnica, v kateri je lastnik imel več orodja in delavnih strojev. Materialna škoda znaša okoli 200.000 €. Požar je najverjetneje povzročil kratek stik na električnem omrežju.

Tatvina lesa

Dne 23. 3. 2017 so policisti opravili ogled kraja tatvine dveh bukovih dreves, ki jih je storilec posekal v gozdu. Zoper osumljenca bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Onesnaževanje okolja

V gozdu na Kalobju so lovci našli za cca. eno traktorsko prikolico odpadkov.  Na kraju so policisti našli tudi več predmetov, ki  bodo nedvomno identificirali lastnika odpadkov. Policisti so že podali poročilo pristojnim inšpekcijskim službam.

Podobno je storil tudi krajan iz Straže na Gori, ki je 25. 3. 2017 v svoj gozd odložil cca. 20 m2 salonitnih plošč.  Ker gre v danem primeru za predmete, ki vsebujejo strupen azbest, bo zoper storilca podana kazenska ovadba zaradi suma storitve KD Obremenjevanje in uničenje okolja.

Tatvina kardanov

V Podgaju je neznanec odtujil dva kardana in reduktor traktorske kosilnice. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.000 €.

Kršitev cestno prometnih predpisov

Dne 27. 3. 2017 so policisti kontrolirali voznika neregistriranega osebnega vozila na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu. Prav tako je bilo ugotovljeno, da voznik nima vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor specialist III

polovicka_celje_klik