Poročilo Policijske postaje Šentjur: 1. 3. 2017

1. 3. 2017 13:03

Povzročitev lahke telesne poškodbe

Dne 22. 2. 2017 je policijo obvestila oškodovanka, ki jo je udaril moški, s katerim je v preteklosti prijateljevala. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve lahkih telesnih poškodb.

Vlom v kiosk

V noči na 23. 2. 2017 je neznanec vlomil v priročni kiosk na Cesti Leona Dobrotinška v Šentjurju. Odtujil je nekaj pijače in računalnik. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 1000 €. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila.

Pozabljen denar

Dne 24. 2. 2017  je občanka Šentjurja v bankomatu našla denar. Že v času, ko ga je prinesla na policijo, je za njo prisopihal lastnik, ki je denar prej pozabil v bankomatu. Po predložitvi potrdila, da je on res dvignil omenjeno vsoto denarja, mu je bil denar vrnjen.

Takšne sreče pa ni imel oškodovanec, ki je na bankomatu na bencinskem servisu MOL Dramlje pozabil denar, ki ga je dvignil. Denar si je neupravičeno prilastil prvi, ki je prišel do bankomata. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba.

Kršitev delovno pravne zakonodaje

V podjetju, ki se ukvarja s prevozništvom, je prišlo do spora med lastnikom in šoferji. Ti zaradi nevzdržnih razmer niso več vzdržali tempa dela. Prav tako so ugotovili, da jih »delodajalec« sploh ni prijavil na delo, ampak so delali na črno. Zadeva je bila takoj predana inšpektoratu za delo.

Bivanje tujca v nasprotju z namenom

Policisti so 24. 2. 2017 opravili nadzor nad delom tujcev v občini Šentjur in ugotovili, da je gostinskem lokalu delala tujka, ki je v Republiko Slovenijo vstopila kot turistka. Tujka je bila oglobljena, prav tako ji je bil postavljen rok, do katerega mora zapustiti RS.

Medsosedski spor

Dne 27. 2. 2017 je v Bezovju prišlo do spora med mejaši zaradi uporabe ceste. Ker so kršitelju živci popustili in je pričel kričati ter se prepirati s sosedom, mu je bila izrečena globa. Kljub temu do dogovora glede uporabe ceste še niso prišli.

Kršitev zakona o tujcih

Dne 16. 2. 2017 so policisti v Unišah izsledili osebo, ki je spala kar pod mostom. Ugotovljeno je bilo, da gre za državljana EU, ki se potika po Sloveniji.  Zaradi kršitve zakona o tujcih mu je bila izrečena globa. 

Vlomi v objekte

V noči na 17. 2. 2017 je neznanec vlomil v klet stanovanjske hiše v Goričici. Odtujil je nekaj orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 150 €.

Prav tako je v noči na 17. 2. 2017 neznanec vlomil v funkcionalni objekt na Dobju. Preiskal je notranjost in odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 €.

V noči na 20. 2. 2017 so neznanci vlomili v bencinski servis na Planini pri Sevnici. Odtujili so predvsem cigarete. Z dejanjem so lastnika oškodovali za okoli 1500 €.

Policisti o storilcih zbirajo obvestila in bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na tožilstvo

Zatajitev denarnice in dvig denarja na bankomatu

Dne 20. 2. 2017 je neznani storilec na parkirišču v Šentjurju našel izgubljeno denarnico. V njej so bile plačilne kartice in denar. Ker je v denarnici bila tudi PIN koda bančne kartice, si je postregel še z denarjem iz bankomata. Policisti storilca še iščejo.

golte-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X