Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nunčičeva in Nassib zadovoljna z delom Zdravstvenega doma. In kaj direktorica pravi o svojih nasprotnikih? (video)


Javni zavod Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah se je s skupnim delom celotne ekipe utrdil kot uspešna, dobro opremljena in strokovna zdravstvena ustanova, ki je leto 2016 zaključila s petimi milijoni evrov prihodkov, s kar 6,4 odstotka več kot leto prej in z dobičkom 150.000 evrov, sta na današnji novinarski konferenci sporočila v.d. direktorice ZD Šmarje Irena Nunčič in strokovni vodja Ali Nassib.

Letos načrtujejo večjo naložbo v zdravstveni postaji Rogaška Slatina, ureditev še enega dispanzerja v Podčetrtku ter posodobitev reševalne postaje v Šmarju pri Jelšah.

Nunčičeva nam je zaupala, da je tudi na petem zaporednem razpisu (dosedanji štirje so bili neuspešni) vložila svojo kandidaturo, glede tistih, ki ji odrekajo podporo pa pravi, da izhajajo iz napačnih izhodišč.

Strokovni vodja JZ ZD Šmarje pri Jelšah Ali Nassib, dr. med., spec. spl. med
Strokovni vodja JZ ZD Šmarje pri Jelšah Ali Nassib, dr. med., spec. spl. med

Nunčičeva je na novinarski konferenci povedala, da so leto 2016 zaključili s 127 člani kolektiva, medse so sprejeli 25 novih sodelavcev, od tega dva zdravnika specialista, kar je po besedah strokovnega vodje JZ ZD Šmarje pri Jelšah Alija Nassiba, dr. med., spec. spl. med., zagotovo ena najpomembnejših okrepitev, saj je zavod še nekaj let nazaj pestila kadrovska stiska, zdaj pa nova generacija zdravnikov prevzema delo v Obsotelju in na Kozjanskem.

V minulem letu so se lotili tudi naložb v opremo in obnove prostorov v zdravstvenih postajah Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Kozje, Bistrica ob Sotli in Rogatec, čaka jih še večja naložba v Rogaški Slatini, ko bodo seveda Celjske lekarne sprostile prostore. Ob vsem tem pa so vse postaje od lani opremljene z dodatnimi novimi avtomatskimi defibrilatorji.

Načrti tudi za leto 2017 

V ZD Šmarje pa imajo smele načrte tudi za leto 2017. Lotili se bodo popolne infrastrukturne in organizacijske ureditve pediatrije v občinah Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli. Prizadevajo pa si tudi dolgoročno zagotoviti pediatrično oskrbo za vse otroke na območju šestih občin. Ob tem razvijajo dejavnost dispanzerja za mentalno zdravje, kjer bodo z zaposlitvijo dodatnih novih ustreznih strokovnjakov in pripravo prostorov poskrbeli za ustrezni nivo izvajanja teh storitev.

V načrtu pa imajo tudi obnovo reševalne postaje, nakup novega urgentnega vozila, posodobitev komunikacijske opremo v skladu z državnimi smernicami, želijo pa si tudi, da bi reševalna služba je v JZ ZD Šmarje pri Jelšah postati učni center za nove kadre.

Irena Nunčič še petič v boj za direktorski stolček

Ireno Nunčič smo vprašali, ali se je prijavila na ponovni razpis za direktorja ZD Šmarje pri Jelšah. Nunčičeva je odgovorila pritrdilno in dodala, da je na razpis prispelo devet prijav. Kakšni so njeni vzgibi za še eno kandidiranje in kaj jo je v to prepričalo, nam je zaupala v kamero:

 

Za neimenovanje Nunčičeve za direktorico JZ ZD Šmarje pa se je zataknilo v Šmarju pri Jelšah, kjer sedanji sklic občinskega sveta Nunčičevi s tesno večino nasprotuje. Na vprašanje, kdo ji po njenem mnenju odreka podporo oz. komu je trn v peti, je Nunčičeva povedala:

 

Seveda pa nas je zanimalo, ali ima Nunčičeva v primeru, da že petič zapored ne bo podana, ali dobila soglasja k imenovanju na nov direktorski mandat, plan b oz. rezervni načrt:

 

Za konec pa smo Nunčičevo vprašali še za njeno mnenje o anonimnem pismu, ki je krožilo po družabnih omrežjih, v katerem ji nekateri zaposleni očitajo grdo ravnanje s sodelavci oz. celo mobing:

 

Dogajanje bomo spremljali še naprej. 20. marca bo namreč Svet zavoda JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah znova zasedal in morda enemu izmed devetih prijavljenih podal soglasje k imenovanju na nov direktorski mandat. Nato bodo na vrsti Občine ustanoviteljice.

E. H.

S KOZJANSKO.INFO NA KONCERT JANA PLESTENJAKA V PODČETRTEK POL CENEJE

V naši akciji na Polovička.si so se sprostile 4 pol cenejše vstopnice za sobotni žur z Janom Plestenjakom. 

Naročite jih lahko s klikom tukaj (klik!)