Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Larisa Ocvirk s 27 skoki ena od junakinj Podgorice


Celjske košarkarice so na zaključnem turnirju t.i. ženske jadranske lige presenetile vso košarkarsko javnost, saj so v glavno mesto Črne gore odpotovale kot četrtouvrščena ekipa. V polfinalu so odpravile prve po repesažu, bolgarsko Montano, v finalu pa še drugo bolgarsko ekipo – Beroe iz Stare Zagore.

Ena od pomembnejših akterk celjske ekipe je bila tudi tokrat Šmarčanka Larisa Ocvirk, ki je na obeh tekmah ujela, reci in piši, 27 odbitih žog, kar v košarki pomeni ogromno. Na prvi tekmi je poleg tega vpisala pet točk, v finalu pa je bila njena vloga že bolj vidna, saj je dosegla 12 točk, pri tem pa zadela oba meta za tri točke.

Preberite si tudi podrobnosti s poteka finalne tekme (klik!)

Dodajmo, da je Larisa pri 19 letih članica prve ekipe celjskega serijskega državnega in pokalnega prvaka že peto sezono, po njenih stopinjah pa stopa tudi njena mlajša sestra Maša.

Pred leti je vidno vlogo pri celjskem klubu igrala še ena Šmarčanka oz. Lemberžanka Lea Jagodič, ki je leta 2012 odšla na tuje.

*na sliki Larisa Ocvirk neposredno za pokalom, z medaljo v roki in mrežico okoli vratu in  foto: Matjaž Kramberger / ŽKK Athlete Celje

polovicka_celje_klik