Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti Karate kluba Kozjansko in Obsotelje s kopico medalj iz Žalca


V soboto, 4. 3. 2017, je v organizaciji Karate kluba Žalec, potekal 15. karate CUP Žalec. Tekmovanja se je udeležilo 46 klubov in 347 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Na turnirju je nastopilo tudi sedem karateistov iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje: Juraja Vinko, Lotrič Filip, Zbil Grega, Žumer Jakob, Kunštek Nejc, Lesnika Žan Luka in Jordan Timotej. Vodil in usmerjal jih je vodja ekipe Igor Jordan, ki je v mesecu februar opravil licenčno izobraževanje-vaditelj karateja.

Tekmovanje sta v kategoriji malčki do 7 let, odprla najmlajša tekmovalca KK Kozjansko in Obsotelje ta dan. Suvereno sta premagovala nasprotnike drugih klubov in se bila na koncu v finalu primorana pomeriti med seboj. Klubski dvoboj je dobil Filip, ki je tako stopil na najvišjo stopničko, tik pod njim, na drugo mesto. pa se je uvrstil Vinko.

V kategoriji višje in sicer malčki do 9 let, se je pomeril kataš Grega Zbil. Tudi on je nadaljeval dobro začrtano pot svojih klubskih predhodnikov in premagoval nasprotnike vse do finala, kjer se je prav tako odlično odrezal, premagal nasprotnika v finalu in tudi on stopil na najvišjo stopničko.

kk_kio_zalec_2

V športnih borbah sta v isti disciplini – dečki+45 kilogramov nastopila Jakob Žumer in Nejc Kunštek. Jakob se je uspel prebiti vse do finala, kjer je žal moral priznati poraz in tako tekmo zaključil na odličnem drugem mestu, Nejc pa stopničko pod njim. na tretjem mestu.

Prav tako sta se do klubskega finalnega obračuna v kategoriji mlajši kadeti +55 kilogramov uspešno prebila Žan Luka in Timotej. Borbo je dobil Timotej, ki je tako stal na najvišji stopnički, Žan Luka pa je tako osvojil odlično drugo mesto.

kk_kio_zalec_3

Tako se je sedem tekmovalcev KK Kozjansko in Obsotelja iz Žalca vrnilo s sedmimi medaljami. Odličja, ki so jih osvojili, po besedah trenerja Miha Romiha niso muha enodnevnica, kar potrjujejo iz tekme v tekmo že več let zapored. Slednje je po njegovih besedah odraz uživanja v karateju kot športu, ki športnike usmerja k zdravemu načinu življenja in seveda pridnega, prizadevnega dela – garanja, resnega pristopa in lastne želje, navdiha ter lastne kreativnosti.

Vse to so jim zlate izkušnje za nadaljnje življenje, kjer se je potrebno boriti, biti elastičen, pošten in discipliniran, je nadaljeval Romih in zaključil, da si prav vsi zaslužijo velik aplavz, pohvale in iskrene čestitke.

Vir in foto: KK KiO