Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jožefovo 2017 v Bistrici ob Sotli: zlata kuhača v roke domačinov (foto)


Včeraj se je v Bistrici ob Sotli odvil tradicionalni sejemski dogodek, ki vsako leto privabi številne obiskovalce. Jožefov sejem so tudi letos pospremili številni dogodki – rez vinske trte, tekmovanje v kuhanju golaža, skoki na mali Planici, ulično gledališče in delavnice za otroke, so pa organizatorji tudi letos s frizerajem in šminkerajem poskrbeli za vintage noto dogodka.

Po oceni organizatorjev, Gostilne Šempeter in Turistično društvo Bistrica ob Sotli, naj bi letošnji dogodek obiskalo več kot tri tisoč obiskovalcev, za katere je bilo poskrbljeno s pestro ponudbo, jedačo in pijačo.

Absolutni zmagovalci letošnje golažijade domačini

Osrednji dogodek je bil že 14. tekmovanje v kuhanju golaža, v katerem se je letos pomerilo 17 ekip iz Slovenije in tujine, pogoj za tekmovanje je tudi letos bil, da mora imeti vsaka ekipa v svoji vrsti vsaj enega Jožeka oz. Jožico.

Letošnji absolutni zmagovalci z glavno kuharico Hermino Gracar.
Letošnji absolutni zmagovalci z glavno kuharico Hermino Gracar.

Letos so se strogim kriterijem komisije najbolj približali domačini, člani ekipe Moškon, ki so bili razglašeni za absolutnega zmagovalca in prejemniki zlate kuhače, medtem, ko so si naziv najizvirnejše ekipe prislužili člani ekipe Okusi Posavja, Rdeči vragi iz Brežic pa so pripravili najokusnejši golaž.

Kot vsako leto, so obiskovalci lahko poskusili golaže, ki so jih ekipe skuhale.

Organizatorji tudi letos poskrbeli za novosti

Vsakoletni Jožefov sejem je najmnožičnejši dogodek, ki se odvija v Bistrici ob Sotli, česar pa se zavedajo tudi organizatorji, ki domala vsako leto uvajajo novosti. Letošnja je bila tekmovanje v metu podkve. Poleg tega so na ogled postavili tudi starodobnike.

Uživali pa so tudi najmlajši, ki so lahko ustvarjali v mini delavnicah, se posladkali s slastnimi palačinkami, skakali na mini skakalnici, na voljo pa so imeli tudi poslikavo obraza ali ureditev pričeske.

jozefovo_bos_2017_3

Dogodek so popestrili člani skupine D’Palinka Band, ki so poskrbeli, da so številne goste zasrbele pete.

Vabljeni k ogledu fotografij, posnetih na dogodku, ki jih lahko tudi naročite za spomin – eno ali več, celoten album, v digitalni ali tiskani obliki.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”625″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]svinjska-polsi-klik